Ciutat

Quatre experts participen en una taula rodona sobre el futur de Sabadell

La jornada sobre resiliència urbana posa sobre la taula el debat de futur de la ciutat

Un moment de la taula rodona / LLUÍS FRANCO

La jornada sobre resiliència urbana organitzada per la Fundació per la Indústria ha acabat amb una taula rodona per seguir aprofundint sobre el Sabadell del futur. El president de Moventia, Miquel Martí; l’arquitecte i professor de la UPC Sebastià Jornet; el director de l’ESDi, Josué Molina i la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació, Marisol Martínez han parlat sobre la importància de la col·laboració entre empreses i institucions per impulsar la ciutat en una conversa moderada per l’editor del D.S., Marc Basté.

El president del grup Moventia, Miquel Martí assegura que “Sabadell ha de recuperar una mica l’ADN” i creu que la ciutat hauria d’escollir quatre o cinc “focus estratègics” i aprofitar l’actual economia per diferenciar-se d’altres ciutats. L’arquitecte i professor de la UPC, Sebastià Jornet, ha explicat que cal tenir “sectors industrialitzats” -la nova denominació dels polígons- tecnològicament avançats, amb la màxima cobertura de fibra òptica, per exemple. Tanmateix, Jornet reclama que “no pot ser que l’urbanisme posi impediments a una bona inversió per a la ciutat”. D’altra banda, el president de l’ESDi, Josué Molina, subratlla que “la ciutat no està preparada per la feina del futur” i que cal apostar per l’educació i la indústria 4.0. Per la seva part, la tercera tinenta d’alcalde de Sabadell, Marisol Martínez, ha explicat que cal veure les “fortaleses de la ciutat, dissenyar-les i executar-les”.

Serracant tanca la jornada

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha conclòs la jornada reivindicant que durant aquest mandat s’ha fet molta feina de planificació i que després d’anys de crisi, “estem consolidant un procés de recuperació”. L’alcalde ha assegurat que “som aquí perquè hi ha més confiança de la ciutat amb la institució”; “l’hem sanejat”, ha dit.

Podeu recuperar totes les notícies relacionades amb aquesta jornada aquí.

Comentaris
To Top