Ciutat

Una imatge mai vista al ple: només un regidor del PSC

Ayuso, al ple municipal / Victòria Rovira

Una instantània inèdita fins el moment. El PSC, formació que va governar Sabadell setze anys consecutius, avui s’ha defensat al ple municipal amb un únic regidor: el seu portaveu, Josep Ayuso. La renúncia anunciada, però no efectiva, en el darrer ple dels dos regidors imputats pel Cas Mercuri ha forçat que Ayuso hagi hagut de defensar els posicionaments dels socialistes en solitud.

El PSC va guanyar les eleccions municipals de 2015 per la mínima: va aconseguir cinc regidors, lluny de majories -fins i tot absolutes en una ocasió- que havia obtingut amb el lideratge de l’exalcalde Manuel Bustos.

Dels cinc regidors, el grup es va quedar amb tres a finals de 2016 després que els regidors Lluís Monge i Carles Bosch trenquessin el carnet del PSC per les desavinences amb el full de ruta del partit a nivell nacional en relació al Procés. Tot just fa un mes, l’anunci de la renúncia d’Ana Carrasco i Cristian Sánchez, imputats en la peça sobre l’adjudicació del contracte a Smatsa, va suposar un canvi de noms en els regidors, un tràmit que com que no es va fer efectiu en el seu moment, avui ha fet que el Grup Municipal del PSC en comptes de tres regidors en tingui un.

Comentaris
To Top