Ciutat

Esquerra Republicana escalfa motors per les municipals

Els republicans han fet un acte polític aquest dissabte

Juli Fernàndez en l'acte del Centre Cívic de Can Rull / Lluís Franco

Esquerra Republicana està escalfant els motors per les eleccions municipals de l’any vinent. Davant d’un centenar de persones, el segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez; el regidor, Gabriel Fernàndez; la diputada al Parlament, Jenn Díaz; el diputat al Congrés, Gabriel Rufián, i la directora general de Memòria Històrica, Carme Garcia, han participat en un acte de la campanya “Municipis Republicans”, al centre cívic de Can Rull.

El lema de la campanya és “ciutats republicanes, ciutats de progrés”, i per això, Gabriel Fernàndez ha obert l’acte defensant el paper d’ERC en el desenvolupament de polítiques socials en l’última legislatura a Sabadell. “Allà on nosaltres governem, ens exigim el desenvolupament de polítiques d’esquerres”, ha assegurat el regidor republicà. Fernàndez ha esmentat casos com l’increment d’habitatges per emergències socials o l’increment de les beques menjador.

“Som gent de places i carrers”, ha començat Juli Fernàndez. El segon tinent d’alcalde i regidor d’ERC ha mostrat el compromís i “les ganes de liderar” un projecte republicà a Sabadell. “En tres anys hem fet impensables”, ha assegurat Fernàndez, i ha destacat projectes com el soterrament dels Ferrocarrils, o la millora del servei de urgències del Parc Taulí. ”Avui i cada dia treballem perquè la nostra ciutat tingui totes les eines al servei de la nostra ciutadania”, ha dit Juli Fernàndez, i afegia què “si tenim la capacitat de millorar la situació dels nostres veïns i veïnes, ho farem”.

La rellevància del republicanisme

 La directora general de Memòria Històrica, Carme Garcia, ha volgut destacar el paper d’ERC com a impulsora dels valors republicans des de la transició. García ha destacat el paper de les entitats veïnals en la lluita per aconseguir millores en les condicions de vida de la ciutat al llarg dels anys. “Van ser les entitats veïnals les que van impulsar moltes coses i molts equipaments que tenim avui”, explicava la directora de Memòria Històrica.

García ha assegurat que moltes d’aquelles lluites ja compartien els valors republicans, però “no els hi dèiem així perquè la dictadura era molt recent, i el nom tenia connotacions perilloses”. “D’aquelles reivindicacions se’n van fer càrrec els primers regidors democràtics”, deia la directora de Memòria Històrica, i destacava l’etapa de l’alcalde Antoni Farrés, com una de les etapes amb “més llum” de la ciutat. “L’equip actual no ho ha tingut fàcil, però s’ha fet molt treball i cal explicar-ho”, ha assegurat García, i ha afegit què “hem de tenir memòria i no tornar a etapes més fosques”.

Jenn Díaz i Gabriel Rufián

 La diputada d’ERC al Parlament, Jenn Díaz, ha parlat de la repressió i del judici als presos polítics. “Amb aquest judici ens volen tancar a la presó per les nostres idees polítiques”, ha assegurat Díaz. La diputada d’Esquerra ha assegurat que vol sumar “a tot aquell que vulgui combatre la repressió i l’autoritarisme”.

Pel seu cantó, Gabriel Rufián, ha fet una crida ha “eixamplar la base” atraient a altres votants d’esquerra com alguns militants del PSC, sobretot a aquells que “se’ls hi remouen els budells quan veuen a Iceta fent-se un selfie amb el PP en un acte de Societat Civil Catalana”.

Comentaris
To Top