Ciutat

14 autobusos híbrids per Sabadell

Un dels moments de l'acte institucional d'aquest matí / Victòria Rovira

Des de l’any 2007 – exceptuant tres vehicles que van arribar al 2016 -, no hi havia hagut noves incorporacions d’autobusos a la ciutat. Aquest matí s’ha presentat una flota de 14 vehicles híbrids que recorreran Sabadell. Els autobusos han sigut finançats per l’Ajuntament i han suposat un cost de 5 milions d’euros. A causa de la pluja l’acte s’ha fet a la Fira de Sabadell, tot i que estava programat per fer-lo a l’Eix Macià.

Amb aquesta renovació mostrem la nostra aposta claríssima pel transport públic”, ha explicat el segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez. Amb les 14 incorporacions, el 25% de la flota d’autobusos de la TUS ha quedat renovada, i s’espera que l’any vinent s’incorporin 13 més, el que suposaria un 50% del total. “Ens mereixem un transport públic nét i de qualitat”, rematava Fernàndez.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha explicat que amb aquesta incorporació i les que vindran, l’Ajuntament farà una inversió de 10 milions d’euros, un fet, que segons el regidor, “no había passat mai en la història de la companyia”. Guerrero també ha destacat que els preus dels billets no s’han apujat en els últims anys, però s’han millorat els serveis.

Pel seu cantó, el president de TUS, Paco López, ha assegurat que l’acte d’avui és la “constatació” de que s’estan “complint amb els compromisos”. “Amb aquesta feina feta, ara els que hem de complir som els de la TUS. Tindreu una bona companyia”, rematava López.

A l’esquerra, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero; a la dreta, el president de la TUS, Paco López / Victòria Rovira

“No només presentem uns vehicles, presentem una aposta decidida per la millora del transport públic a la ciutat”, ha assegurat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. “La mobilitat és una garantia de ciutadania, fer-ho amb transport públic també ho és”, explicava Serracant.

Una aposta per la millora

Raul Piña és conductor de la TUS i destacava que aquestes noves incorporacions “són una millora per la ciutat”. “Tot és millor, tant pel conductor com per l’usuari. Són vehicles més accessibles, amb els últims avenços tecnològics i al ser híbrids consumeixen un 30% menys, un estalvi molt important”, explicava Piña.

Al llarg del matí, els assistents han visitat els vehicles que estaven exposats a les portes de la Fira de Sabadell, i també s’ha pogut fer un viatge amb ells. A l’interior del recinte s’han dut a terme diferents activitats infantils, un taller de seguretat vial amb bicicleta, i una simulació.

Comentaris
To Top