Ciutat

Es reprenen les obres d’enderroc de l’Artèxtil

Les tasques de demolició van quedar paralitzades el passat 16 d’octubre

Els operaris han tornat aquest dimarts a la feina / LLUÍS FRANCO

Els operaris han reprès aquest dimarts les tasques d’enderroc a l’antiga fàbrica de l’Artèxtil; paralitzades el passat 16 d’octubre per manca de permisos per ocupar la via pública. Poques hores abans que l’Ajuntament obligués a aturar les obres, un fanal caigut a causa de les feines d’enderroc va caure sobre un cotxe, causant-ne greus desperfectes.

La demolició d’Artèxtil ha estat envoltada per la polèmica des del primer moment. Experts i veïns van criticar en un primer moment que part de l’edifici anés a terra, trencant-se la unitat del conjunt. Alhora, també ha estat criticada i lloada a parts iguals la compra per part de l’Ajuntament de la secció protegida de la fàbrica que encara romania en mans privades.

Al solar que deixaran les naus que aquests dies s’estan destruïnt s’hi construiran un total de 72 pisos de renda lliure i 12 d’habitatge concertat. També hi haurà 1.500 metres quadrats de sostre per a ús comercial. hi haurà 200 places d’aparcament noves i es deixarà un espai lliure entre els nous edificis i la part conservada de l’Artèxtil per a un parc públic.

Les tasques de demolició, vistes des de la Gran Via, que els operaris han hagut d’ocupar en part / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top