Ciutat

Primera Castanyada sense la Zona Hermètica

Els empresaris d’oci nocturn lamenten que els joves sabadellencs “hauran de buscar alternatives en d’altres localitats”

Joves bebent a la discoteca Paladium, el darrer dia d'obertura del local, el juliol del 2018 / VICTÒRIA ROVIRA

Aquesta Castanyada serà la primera gran festa en la qual els joves sabadellencs no podran sortir a la Zona Hermètica. Els empresaris d’oci nocturn han criticat aquest dimarts que els joves de Sabadell no puguin celebrar les festes de la Castanyada i Halloween a la ciutat. “Hauran de buscar alternatives en d’altres localitats perquè ja no tenen oferta d’oci nocturn a casa”, ha lamentat Joan Cosp, president de l’Associació de Propietaris de la Zona Hermètica.

Així mateix, Cosp ha retret a l’executiu local que hagi tancat la majoria dels locals d’aquesta àrea de la ciutat i “hagi incomplert el mandat del ple del mes de maig de 2016 en què es va acordar modificar el pla especial de regulació dels usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia i obrir un diàleg entre l’Ajuntament, els veïns i els empresaris”, recorda. Per la seva banda FECASARM,principal patronal catalana de l’oci nocturn, considera que la manca d’oferta a Sabadell podria derivar en un increment de la sinistralitat a les carreteres.

“La Zona Hermètica es va posar en funcionament arrel d’un greu accident de trànsit el mes de novembre de 1993 que va acabar amb la vida de sis joves sabadellencs d’entre 17 i 26 anys que tornaven de festa d’una altra localitat, fent possible d’aquesta manera que els joves sabadellencs no haguessin d’agafar el cotxe per anar de festa”, recorda Joan Cosp.

Malgrat el tancament de la major part de les sales, l’Associació de Locals de la Zona Hermètica seguirà operativa, amb l’objectiu de reclamar responsabilitats polítiques a l’Ajuntament “per haver incomplert el seu compromís i per haver enganyat als empresaris, deixant una ciutat com Sabadell, amb més de 200.000 habitants, sense sales per ballar i prendre una copa, obligant a la gent a desplaçar-se a altres ciutats per divertir-se, amb el perill que suposa conduir a la nit”, ha apuntat Cosp.

Joaquim Boadas, secretari general de la patronal FECASARM, afirma que l’Ajuntament “no ha fet bé les coses ja que no ha previst les greus conseqüències que es poden derivar de la seva incorrecta decisió de fer tancar els locals de la Zona Hermètica sense complir amb el compromís assolit per unanimitat en el ple celebrat el maig de 2016”.

Comentaris
To Top