Ciutat

La Fiscalia demana 17 anys de presó per Carme Forcadell i Jordi Cuixart

La Fiscalia del Tribunal Suprem demana 17 anys de presó per l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, pel delicte de rebel·lió. Per altra banda, l’advocacia de l’Estat rebaixa la sol·licitud a 10 anys de presó i el mateix d’inhabilitació però pel delicte de sedició.

El marit de Carme Forcadell, Bernat Pegueroles, ha assegurat en declaracions al D.S. que Forcadell “no ha fet res i hauria d’estar lliure”. Pegueroles deixa en mans dels advocats valorar les peticions de Fiscalia i Advocacia, i manté que “és un tema polític que ha derivat en l’àmbit judicial”. “És un cas clar que no hi ha delicte”, defensa Pegueroles sobre la investigació.

Des d’ERC Sabadell, el seu president Santi Valls, consideren que la pena sol·licitada és “indignant” i “una aberració”. Valls assegura que “l’Estat té por d’enfrontar-se a votar” i que “no volen arreglar el conflicte”. Segons Valls, la demanda de 17 anys demostra que per l’Estat “la unitat d’Espanya està per sobre de passar vergonya a Europa i de trencar les estructures democràtiques”. Sobre la rebaixa de pena de l’advocacia de l’Estat, Valls considera que l’única resposta que hauria de tenir és “demanar que s’acabés aquesta farsa”.

D’altra banda, Jordi Cuixart ha enviat un missatge des de la presó difós a través del seu compte de Twitter, en què assegura que no renunciarà als seus “objectius, drets i llibertats nacionals”.

Pel que fa la resta de presos, la Fiscalia demana fins a 25 anys de presó per rebel·lió i malversació per Oriol Junqueras. Per l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, sol·licita el mateix que Cuixart i Forcadell: 17 anys. Per als exconsellers Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa, 16 anys de presó pels mateixos delictes que Junqueras. També es demanen els mateixos anys, respectivament, d’inhabilitació. Pel que va els exconsellers que no són a la presó ni a l’exili, Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila, els demana a cadascun 7 anys de presó i 16 d’inhabilitació per malversació, a més de 30.000 euros de multa.

L’advocacia de l’Estat, també rebaixa les penes de la resta: Per a Junqueras demana 12 anys de presó mentre que pels exconsellers de la Generalitat Forn, Turull, Romeva, Rull i Bassa en demanen fins a 11 i mig pels mateixos delicte

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, també s’ha posicionat a través de Twitter, on qualifica les peticions de condemna de “deriva antidemocràtica” de l’Estat espanyol.

D’altra banda, la Junta de Portaveus es reunirà aquest dilluns i aprovarà un posicionament en relació a la petició de penes, segons ha informat l’Ajuntament.

Comentaris
To Top