Ciutat

Dotze hores de ‘cycling’ contra el càncer

Un dels grups de monitors de l'esdeveniment / Mireia Comas

Més de 800 persones han participat en l’activitat 12×100 de cycling que ha organitzat el club esportiu Qwellness, per recaptar fons que aniran destinats a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). L’esdeveniment s’ha celebrat a la Pista Coberta d’Atletisme, on s’ha muntat un escenari per on han anat passant 25 instructors de cycling de tota Espanya amb una llarga trajectòria en aquesta modalitat. Per l’activitat, Qwellness ha comptat amb el suport de ‘Life Fitness’, que ha proporcionat les 100 bicicletes que s’han utilitzat. L’activitat ha començat a les 9.00 h d’aquest matí i continuarà fins a les 23.00 h de la nit.

És la segona vegada que el club esportiu fa un esdeveniment d’aquest tipus. L’any passat es va fer per recollir fons contra el càncer infantil, i aquest any han decidit fer-ho per l’AECC. “Parlem d’un tema que ens afecta a tots, perquè qui més o qui menys coneix a algú”, explicava la Marta Simón, directora de Qwellness. També ha destacat el cycling com “una de les principals activitats del club”, i una de les que està guanyant més adeptes.

La primera sessió ha tingut un cost de 20 euros, i les altres de 5 euros; qui volia fer les 12 podia fer-ho per 75 euros. Tots els fons aniran destinats a l’AECC. Des de l’entitat han destacat “l’implicació” del club esportiu en l’esdeveniment. “La investigació és fonamental en el càncer, sense ella avui en dia no seriem on som, gràcies a ella s’ha millorat la supervivència”, destacava Maite Otero, presidenta de l’AECC de Sabadell, i afegia que era important la col·laboració, perquè moltes entitats estan ocupant l’espai de l’administració “a causa de les importants retallades”.

Aquesta organització treballa en tres fronts: la investigació, la prevenció, i les ajudes emocionals a través dels psicooncòlegs. Sobre la importància de que fos un esdeveniment esportiu, Otero creu que la malaltia i l’esport van “lligats”: “Una vida saludable és molt important i és una bona eina de prevenció”, explicava la presidenta de l’AECC de Sabadell. Pel seu cantó, la coordinadora de juntes locals de l’AECC, Marga Pellicer, destacava que, “quan més diners s’aportin per la investigació contra el càncer, més millorarà tot”.

La Coordinadora de Fitness de Qwellness, Tere Luque, ha destacat la “bona reacció dels assistents”, i ha assegurat que l’esdeveniment és important per donar “més vida a Sabadell”. “Avui estem lluitant tots, perquè la lluita contra el càncer sigui més amena”, explicava Otero.

Aquesta activitat solidària ha comptat amb la col·laboració imprescindible del concessionari FORD Comercial Vila Vila, Ke Barra, elsot.cat, Busqueta Vídeo, Swiss Go, i-moments.com, B the travel brand, Image Solutions, Indoor Cycling i Life Fitness.

Comentaris
To Top