Vallès

El Consell Comarcal premia quatre projectes vallesans d’innovació social

Els guanyadors d'aquest 5é Concurs d’Idees Innovadores de la Xarxa d’Innovació Social / CEDIDA

Green Babies és un servei a domicili de subministrament i neteja de bolquers reutilitzables, i Moving3Dmachine, una adaptació de les màquines de cosir industrials per a usuaris de cadira de rodes utilitzant tecnologia 3D oberta. Teixim Comunitat és una cooperativa de treball per a la inclusió de dones en risc d’exclusió que fabricarà roba adaptada, mentre que ADN Institut crearà una nova figura en el sector sanitari, el genetista de capçalera, que analitzarà i interpretarà les dades genètiques del pacient.

Aquests són els quatre projectes que van ser premiats ahir en la 5a edició del Concurs d’Idees Innovadores de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès. Tots rebran 2.500€ en metàlic, a més de 10 hores de consultoria externa i l’accés a recursos d’altres administracions locals per madurar la idea i tirar endavant el seu model de negoci.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, en va destacar durant l’entrega dels guardons -dimarts al vespre, al Centre d’empreses Nodus Barberà, que “són projectes amb una voluntat transformadora, ja que cerquen contribuir al canvi de valors individuals i col·lectius per construir una societat més igualitària, cohesionada i justa”. Giménez afegeix que els premiats innoven “des de la proximitat”.

Per tancar la jornada, el president del Consell Comarcal va destacar algunes dades de referència sobre el concurs: “al llarg d’aquests cinc anys (2014-2018) s’han rebut 169 propostes, de les quals 19 són les corresponents al 2018”. Giménez també s’ha mostrat positiu pel que fa a la celebració del concurs: “del seguiment dels finalistes i guanyadors de les anteriors edicions, 34 projectes (el 85%) actualment encara estan actius”.

Comentaris
To Top