Ciutat

Can Deu escull la junta de la seva nova associació de veïns

Els ciutadans del barri es reuniran per votar la junta de la seva nova associació de veïns

Una reunió de veïns al Centre Cívic de Can Deu, a l'octubre / LLUÍS FRANCO

Els ciutadans del barri de Can Deu es reuniran demà -dissabte 17 de novembre-, a les 11:00h del matí, per votar la junta de la seva nova associació de veïns. Serà al Centre Cívic Dr. Josep Mª Plans Molina, i pel moment hi ha uns 300 veïns que, des de dimecres, s’han apuntat com a socis per votar els càrrecs el·lectes.

Aquest acte serà la culminació d’una feina que va començar fa 17 mesos, quan es va constituir la plataforma Todos por Can Deu, una agrupació de veïns que -en la pràctica- substituia l’antiga associació oficial, desmantelada durant els darrers anys. “Vam començar la plataforma perquè no podia ser que el nostre barri no tinguès una associació de veïns que lluités pels interessos de les persones que vivim aquí”, explica una de les impulsores de l’iniciativa, Ester Lopera.

Tant Lopera com Juan Juárez -una altra de les persones que organitzen la creació de la nova associació- recorden el barri en els seus millors dies, quan van lluitar per aconseguir les escoles o l’arribada del CAP, i treballen per tornar a aquell esperit. “Volem que l’associació de veïns resurgeixi ja d’una vegada, i per sempre”, explica Juárez, i afegeix que per aconseguir aquest objectiu cal incloure la gent jove de Can Deu.

Els objectius a curt termini

“Han passat coses molt greus durant els anys de govern del senyor Bustos, i el barri està molt deteriorat… però ara toca mirar cap endavant”, afirma Lopera. En aquesta línia, tant ella com Juárez destaquen la feina feta fins el moment per Todos por Can Deu -com restablir les relacions amb l’Ajuntament o treballar en aconseguir que les inspeccions d’habitatges I.T.E. surtin el més econòmiques possible per als veïns-, i apunten els reptes de futur.

Entre els compromisos adquirits per aquesta nova associació de veïns, en destaquen aconseguir que el Centre Cívic resti obert pels matins; fomentar el comerç i la cultura al barri -amb xerrades divulgatives sobre diversos temes d’interès-, o recuperar la Festa Major de Can Deu. “Era una de les millors de Sabadell, ens reuniem tot el barri i gaudiem junts!”, recorda Juárez respecte a aquest últim punt, il·lusionat devant la perspectiva de tornar a aquell moment.

Tot i així, els impulsors de l’iniciativa destaquen que l’esforç ha de ser col·lectiu. “No pretenem escollir un grup de persones perquè facin i desfacin: tot ho ha de votar l’assemblea, perquè realment es reculli el sentir dels veïns”, remarca Lopera. El primer pas en aquest nou camí democràtic de Can Deu, doncs, tindrà lloc demà al Centre Cívic.

Comentaris
To Top