ESPORTS

L’atletisme local s’uneix sota el paraigua d’una nova entitat

Representants de les entitats integrades en aquesta nova entitat/Ó. Espinosa

Nous temps en l’atletisme local. La signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’entitat ‘Sabadell és Atletisme’ vol crear un nou ordre en les curses a la ciutat. En un acte a la Pista Coberta, es va escenificar aquest acord que pretén unir forces, crear sinergies positives i coordinar un programa de curses. Per aconseguir-ho les principals entitats que organitzen curses populars a la ciutat s’engloben sota el paraigua de ‘Sabadell és Atletisme’.

La Tinent d’Alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, va subratllar que “les curses que es fan a la ciutat mouen gairebé 20.000 corredors anualment i era necessari un òrgan per posar ordre i aglutinar esforços. Ja vam signar un protocol amb els clubs de futbol i ara ho hem fet amb l’atletisme”. Les entitats que formen part d’aquest nou projecte són: CN Sabadell, J.A. Sabadell, A.E. Mitja Marató, We Run Sabadell, El Corte Inglés, Sabadell Corre pels Nens i Unió Excursionista Sabadell.

Polèmica amb Quesada

Una de les proves que ha agafat més prestigi i participació és la de Cap d’Any, coneguda popularment com La Nostra. En els últims anys s’encarregava de l’organització l’Associació Sant Silvestre de Sabadell. Un dels seus caps visibles era l’atleta sabadellenc i exolímpic, Miguel Quesada, actualment establert a Menorca. Amb aquest canvi d’orientació, la prova ha passat a mans de Sabadell és Atletisme. Això ha provocat la indignació de Miguel Quesada, sobretot, segons ell, per les formes. “Nosaltres vam crear aquesta prova i en 7 anys hem passat de 200 a 2.300 participants. Hem treballat moltíssim per trobar espònsors i ara que han vist que dóna beneficis, s’ho han quedat. M’he sentit traït per l’Ajuntament i també per amics i companys.

La versió de Marisol Martínez és ben diferent. “Li vam oferir a Miguel Quesada la possibilitat d’integrar-se en aquesta nova entitat i ell ho va rebutjar. Hem canviat les normes de treballar en l’atletisme sabadellenc i ningú pot tenir la propietat d’una cursa”, va explicar. Les curses del Riu Ripoll (Sant Esteve) i Cap d’Any Race seran les primeres a celebrar-se sota aquest nou format organitzatiu.

Comentaris
To Top