Ciutat

El Taulí no desprogramarà cap activitat però no garanteix la normalitat durant la vaga dels metges

El Taulí, en una imatge d'arxiu / CEDIDA

Des d’aquest dilluns 26 fins al 30 de novembre els metges d’atenció primària i dels hospitals han convocat una vaga, promoguda pel sindicat Metges de Catalunya. Els facultatius reclamen millores assistencials i laborals.

Mentre durin els cinc dies de vaga, el Taulí no desprogramarà cap activitat, però “no pot garantir” la normalitat en el servei perquè hi ha professionals de l’hospital que es podrien adherir a la vaga.

Aquest divendres s’han anunciat els serveis mínims que oferirà el Taulí, que són els següents:

  • El normal funcionament dels serveis d’Urgències.
  • El normal funcionament de les unitats especials: unitats de cures intensives (UCI), unitats de vigilància intensiva (UVI), unitats coronàries, unitats d’hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia.
  • L’atenció de l’activitat quirúrgica inajornable derivada de l’atenció urgent i greu, així com les intervencions neoplàsiques programades.
  • La resta de serveis assistencials tenen cobertura de mínims: un 25% de la plantilla durant les dues primeres jornades de vaga i d’un 33% de la plantilla a partir del tercer dia de vaga.

La direcció de l’hospital lamenta les molèsties que es puguin ocasionar en els propers dies. La resta de CAP i CUAP de la ciutat també es veuran afectats per la vaga, i els serveis mínims són els mateixos que els citats anteriorment.

Comentaris
To Top