Ciutat

La Generalitat “trenca el pacte” amb els Merinals

Els veïns dels Merinals es concentren per denunciar la seva situació

Veïns dels Merinals durant la concentració d'avui / CEDIDA

Els veïns dels Merinals continuen en peu de guerra. L’Agència d’Habitatge de la Generalitat “ha trencat unilateralment” el pacte de realitzar un estudi  neutre per analitzar els set blocs de pisos amb suposats danys estructurals. Els veïns, davant aquesta amenaça, han decidit organitzar una concentració per denunciar els fets, on han titllat d'”imprudent” la decisió presa per la Generalitat.

Jaume Garcia Arija, en representació de la comunitat de blocs afectada, explica que la Generalitat només accepta un tercer informe si es descarta la mediació de l’Ajuntament de Sabadell i sota les condicions d’Habitatge, el que suposa que trenca l’acord amb els veïns dels blocs afectats. “És una decisió perillosa, s’està atacant frontalment als veïns i vulnerant els drets humans”, lamenta Garcia Arija. D’altra banda, assegura que hi ha un ambient de “crispació, conflicte i escàs diàleg”.

“Nosaltres som els propietaris, però ells els responsables”, diuen els veïns. Garcia apunta que la Generalitat era “plenament conscient que s’estaven venent habitatges amb vicis ocults i danys estructurals” i, per tant, ha de respondre correctament. La regidora d’habitatge Glòria Rubio ha demanat a la Generalitat “que compleixi amb allò a què es va comprometre i es posi a disposició per fer el procés de mediació que iniciava l’Ajuntament”. També ha exigit que “deixi de posar traves i no endarrereixi el procés ja que les persones afectades continuen amb els pisos apuntalats”.

Comentaris
To Top