Ciutat

Metges del Taulí avisen d’un col·lapse a Urgències “com en els pitjors moments de la grip”

L'entrada a les urgències del Taulí / LLUÍS FRANCO

El comitè de metges del Taulí que segueixen la vaga convocada per Metges de Catalunya alerten que a les urgències de l’hospital hi ha 60 pacients pendents d’ingrés per falta de llits. Segons els metges, la situació que viuen les urgències són comparables “als pitjors moments de pics gripals”.

La setmana vinent els metges explicaran el nombre total de cirurgies ajornades i els milers de visites de consultes externes no realitzades fins ara per l’aturada d’aquesta setmana. Avui es el quart dia i acaba demà divendres. En principi les urgències no s’han de veure afectades per la vaga, perquè ha de funcionar amb normalitat, però de retruc han vist incrementades fins a un 25 per cent les seves visites per la vaga dels metges a l’atenció primària.

Des del comitè asseguren que “ni CatSalut ni patronals han volgut seure a negociar amb la Sanitat concertada fins aquest moment pensant que el problema es taparà per la vaga i negociació de la primària ICS”. Els metges adverteixen que davant el que qualifiquen de “falta de responsabilitat” de les institucions que han de vetllar per la sanitat pública, “ens espera un futur proper molt fosc per a metges i usuaris de la sanitat concertada”.

Comentaris
To Top