Diners

Hempel s’expandeix al Vallès

Les autoritats tallen la cinta del nou centre d’Hempel a Santa Perpètua / J.B.C.

L’empresa danesa Hempel, que es dedica a l’elaboració de pintures protectores, ha inaugurat un nou centre d’excel·lència d’R+D a Santa Perpètua de Mogoda. La companyia ha invertit 6 milions en unes noves instal·lacions, que suposen una ampliació per a les que la companyia ja tenia a Polinyà i on ara traslladarà els processos d’investigació i desenvolupament de les pintures de protecció passiva contra el foc (PFP).

D’aquesta manera, Hempel triplica l’espai al qual dedicava a aquest apartat, passant de 1.000 m2 als 3.000 dels quals disposarà el laboratori en aquest nou centre de treball, juntament amb àrees de proves i oficines. L’objectiu de la companyia amb seu a Dinamarca és augmentar l’espai de treball i poder augmentar la seva quota de mercat en PFP a través de la recerca i les proves en els forns industrials que recreen temperatures de fins a mil graus centígrads per posar a provar les pintures protectores. Les instal·lacions, que es posaran en marxa el gener del 2019, seran “les més grans de la indústria de la pintura”, segons detallen des de la companyia, i podria donar feina a una cinquantena de treballadors quan estigui a ple rendiment. “Els productes PFP són una part important de la nostra estratègia de creixement”, indiquen.

“Però és igualment important per a nosaltres ajudar a protegir l’interior dels immobles dels nostres clients”, va afirmar el vicepresident del grup i COO, Lars Petersson, que també va dirigir unes paraules als assistents, reafirmant el seu compromís a créixer a la zona del Vallès. En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Joan Alcántara, va celebrar que Hempel escollís el municipi vallesà per a aquesta expansió, que suposa “inversió i llocs de treball”. L’acte d’inauguració també va comptar amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que va subratllar la necessitat de potenciar “aquesta economia productiva, innovadora i oberta al món”. També va celebrar aquesta expansió l’ambaixador de Dinamarca a Espanya, Jens Kisling, present a l’acte a Santa Perpètua, que va lloar la creació de nous llocs de treball.

El centre d’R+D de Santa Perpètua serà el número 15 que Hempel ha posat en marxa. L’empresa danesa va facturar 1.400 milions d’euros l’any passat. Té presència a 80 països i compta amb 6.700 treballadors a les seves plantilles. La implantació d’aquest nou Centre d’Excel·lència en R+D ha comptat amb l’ajuda i assessorament de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’Acció de la Generalitat.

Comentaris
To Top