Ciutat

Opinions contraposades entre Ajuntament i Smatsa sobre l’instrument de facturació

Ajuntament i Smatsa donen versions contràries sobre la facturació de l’empresa

Treballadors d'Smatsa en una manifestació a l'Ajuntament / ÓSCAR ESPINOSA

El govern local assegura que la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF) continua sent el sistema per facturar els serveis a Smatsa segons el contracte. I l’empresa ha anunciat aquest vespre que la ITF deixa de ser el sistema de facturació i que a partir d’ara es basaran en el pressupost anual, d’uns 20 milions d’euros.

L’acord d’aquest diumenge per evitar l’ERO, la vaga i la intervenció no esmenta la ITF. Segons el consistori, la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF) es manté com a sistema de control per garantir que es factura correctament d’acord amb els serveis prestats i poder fer els pagament segons el que estipula el contracte. Mentre que per Smatsa, “la suspensió de la ITF es produirà durant aquesta mateixa setmana”.

Des d’Smatsa defensen que la suspensió de la ITF és la que ha facilitat l’acord, i mantenen que aquesta “inclou un annex que suposa una rebaixa del contracte d’aproximadament 1,2 milions d’euros, per la qual cosa, lamentablement, l’empresa s’ha vist obligada a presentar un ERO que afectava a 43 treballadors”.

Les dues parts es congratulen de l’acord al què han arribat aquest cap de setmana i celebren que evitant l’ERO i la vaga es mantindrà la neteja de la ciutat i amb l’acord i la revisió que es fa des d’avui es podrà millorar.

Comentaris
To Top