Ciutat

Serracant condemna les càrregues policials a Terrassa

El servei de neteja de Terrassa recull els desperfectes de la manifestació antifeixista / ACN

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha condemnat les càrregues policials dels Mossos d’Esquadra a Girona i Terrassa durant el dia de la Constitució. Serracant demana explicacions i lamenta que es reprimeixi l’antifeixisme.

També els CDR han donat suport a les persones afectades per les càrregues i han assenyalat les actuacions dels Mossos d’Esquadra.

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones per atemptat a l’autoritat aquest dijous a Terrassa després de les càrregues policials contra manifestants antifeixistes que protestaven per un acte de VOX a la plaça de l’1 de Maig en commemoració pels 40 anys de la Constitució. 19 persones més han resultat ferides, segons han informat fonts policials i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Entre els ferits hi ha la diputada de la CUP Maria Sirvent, que segons fonts de la formació, ha rebut un impacte de bala de ‘foam’ a la mà mentre ajudava una menor que era a terra i havia rebut un cop al cap. Segons la CUP, la diputada s’ha desplaçat a Urgències per rebre atenció mèdica junt amb altres manifestants ferits en les càrregues.

La protesta

Segons fonts policials, els manifestants han llençat llaunes, pedres i altres objectes contra la línia policial, a més de cremar alguns contenidors. Durant la protesta, també han cremat retrats del rei, banderes espanyoles, alguns exemplars de la Constitució i han cridat consignes com “Fora feixistes dels nostres barris” i “Ni un pas enrere contra el feixisme”.

Al matí, en una altre acte del partit de Santiago Abascal a la plaça 1 d’Octubre de Girona, també hi ha hagut càrregues policials contra els manifestants antifeixistes, amb quinze agents i tres manifestants ferits, que també protestaven contra la presència de VOX a la ciutat.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top