Diners

El sector sud i Torre-romeu, les prioritats del pla de comerç

La regidora de Comerç, Marisol Martínez i el diputat de Comerç de la Diputació, Isaac Albert / M.A.L.

El sector sud i Torre-romeu. L’Ajuntament de Sabadell ha prioritzat aquestes dues zones de la ciutat d’actuació en el Pla Estratègic de Comerç. Després de tres anys treballant-hi i de realitzar diferents estudis de diagnosi de l’oferta i la demanda comercial, el consistori ha posat en marxa aquest projecte. La tinent d’alcalde i regidora de Comerç, Marisol Martínez, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa, ja que “el comerç de la ciutat mai s’ha planificat, partíem de zero”.

Segons un estudi de diagnosi, el sector sud és on hi ha un índex de població amb més pobresa, de rendes baixes però no de conflictivitat. “Estem parlant de gent gran i amb més diversitat de població”, recorda Martínez. Pel que fa al comerç, la zona sud compta amb una diversitat de l’oferta comercial, amb botigues petites i de detall. “És un comerç molt dèbil”, ha afegit la regidora. Després d’analitzar els hàbits de compra es va detectar que els habitants d’aquests barris marxaven d’aquesta zona per fer les compres.

Per això, dins de la remodelació urbanística del sector sud, s’inclourà la remodelació del mercat de Campoamor, que canviarà tot l’entorn en què s’inclou el CAP, l’escola, una zona esportiva i el Parc Central del Vallès. És un projecte que ja està en concurs d’idees. A més, s’acompanyarà a l’Associació de Comerç Creu per dinamitzar el sector a la Creu de Barberà. En aquest sentit, es formarà  l’entitat perquè sigui representativa del teixit comercial amb qui s’ha marcat un full d’accions prioritàries.

Torre-romeu és una altra de les prioritats de l’Ajuntament. Segons la diagnosi, era un dels barris que tenia el perill de quedar-se despenjat per la seva situació geogràfica. Hi havia una associació de comerciants, que estava a punt de desaparèixer. Per això, s’ha creat un servei d’acompanyament d’aquesta entitat que té l’objectiu de definir quina és la situació del barri, que necessita una oferta comercial diferent, ja que el riu suposa una barrera. Des de fa un mes que ja està treballant per consolidar el comerç de la zona.

L’Ajuntament ha creat la xarxa de mercats municipals, que inclou els cinc equipaments. S’han creat quatre mòduls formatius perquè els paradistes es formin en com adaptar-se als canvis, tècniques de venda, les noves tecnologies aplicades al negoci i intercanvi d’experiències. “Tenim uns mercats basats en els anys 80, però les formes de venda i els horaris han anat canviant”, assenyala la regidora de Comerç, que afegeix que “s’han d’actualitzar per no perdre’ls”. En aquest sentit, s’està treballant a l’estudi de viabilitat del mercat dels Merinals. S’està analitzant el desenvolupament urbanístic de tota la zona, on està previst el creixement de Can Gambús.

Comentaris
To Top