Ciutat

Fernando Tejero consciencia sobre la convivència responsable amb animals

El popular actor Fernando Tejero ha impartit una xerrada als alumnes de 3er de l’Escola Torreguitart de Sabadell per fomentar l’empatia amb els animals

Tejero ha mostrat molta empatia amb els infants / LLUÍS FRANCO

“No al maltractament animal, aquesta frase l’hauria de portar tatuada al front”. Amb aquestes paraules ha acabat la classe sobre la convivència responsable que ha fet el popular actor Fernando Tejero, conegut pels seus personatges de les sèries de televisió Aquí no hay quien viva i La que se avecina, a l’aula de tercer de l’Escola Torreguitart. Es tracta d’una iniciativa de l’entitat Escola Animal, que desenvolupa gràcies al finançament de 75.000 euros del procés participatiu Construint Ciutat.

“No s’assembla al de la tele”, li comenta l’Hugo a la seva companya Hajar, que li contesta: “allà surt amb el cabell llarg”. Un cop ha saludat als alumnes, ha quedat clara l’empatia de l’actor no només amb els animals, sinó també amb els infants. “Em coneixeu?”, ha preguntat. Els nens han respòs amb un sorollòs “Sí”.

Aleshores, alguns dels alumnes han explicat la seva experiència amb els animals. El 90% ha reconegut que tenen mascotes a casa. L’Ahmed té dos gossos, el Max i el Golfo. “Amb ells sortim al pati i salten per mi”. En Bryant Monedero ha afegit que també té dos gossos. “A un d’ells li agrada jugar amb la pilota però l’altre no perquè és gran”, ha dit el nen. Tejero li ha explicat que és com els humans. “Quan ens fem grans el que menys ens agrada és que ens molestin”.

Ajudat amb vídeos, l’actor ha assenyalat que hi ha quatre necessitats fonamentals per als animals: tenir casa, menjar, cures i afecte. “Estic super content, sou meravellosos, vindré totes les setmanes”, ha agraït Tejero, que ha indicat que té tres gossetes “les meves filles”, que es diuen Lia, Pepa i Lua. Precisament, la Pepa és adoptada. “Els animals són com nosaltres, com els éssers humans i els hem de tractar igual, són membres de la nostra família”.

La cirereta de la xerrada ha estat poder acaronar l’Ortiño, un gos de 12 anys. Segons el seu cuidador, Leo, aquest Boxer va ser rescatat perquè el seu amo el va tenir 10 anys lligat. Ara acompanya a totes les escoles perquè els infants li mostren el seu afecte.

La directora de l’Escola Torreguitart, Pilar Llinares, ha destacat que aquesta activitat serveix “per motivar i engrescar els nens i les nenes per cuidar i protegir tots els animals”.

A través del programa Convivència Responsable, Escola Animal ofereix xerrades per educar en l’empatia cap als animals i per prevenir  l’assetjament escolar. Es tracta de sessions úniques de 40 minuts a escoles, casals, centres culturals o qualsevol agrupació cívica, veïnal, etc. L’objectiu és arribar a més de 15.000 famílies de la ciutat.

Comentaris
To Top