Ciutat

Vaga del personal d’intervenció de Renfe que afecta l’R4

Els serveis mínims s’han fixat en el 66 per cent

Un tren de Rodalies a Sabadell Sud / Óscar Espinosa

Els interventors de Renfe de tot l’Estat han convocat una vaga per a aquest divendres per reclamar a la companyia un augment de plantilla i davant “l’immobilisme de l’empresa” i els “continus incompliments de les normes establertes”, com per exemple el repartiment de les càrregues de treball. A Catalunya, també es veuran afectats els serveis de l’R3, R4, R11, R12, R13, R14, R16 i RG1 de Rodalies, que tindran uns serveis mínims dictats per la Generalitat del 66% entre les sis i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre. Durant la resta de la jornada seran del 33%. Pel que fa als trens de Llarga Distància i AVE seran del 78% i en els Avant del 65%.

El personal que està cridat a la vaga aquest divendres a Catalunya fa tasques com la de comunicar la finalització de les operacions de trens quan el maquinista no té visibilitat directa ni mitjans auxiliars, de manera que sense la seva intervenció els trens no poden funcionar per motius de seguretat.

A nivell de l’Estat, els treballadors denuncien que cada dia hi ha menys interventors mentre creix el nombre de trens de Llarga Distància, Mitja Distància i AVE, afectant de “forma negativa als usuaris que paguen un servei que no reben”. Segons denuncia CCOO, la reducció de personal té “una gran repercussió”, tant a nivell intern, en les seves condicions laborals, com en la qualitat de la prestació del servei als viatgers i la seva seguretat. El sindicat alerta que s’han donat casos en què s’han produït baralles a bord d’un tren entre els passatgers que han impossibilitat el viatge i que en alguns trajectes s’han suprimit “sistemàticament” el servei de menors sense acompanyants.

D’altra banda, els treballadors critiquen que la companyia no hagi adoptat les “mesures suficients” contra les agressions físiques i verbals que pateix el col·lectiu dels interventors.

Per últim, el secretari general del Sector Ferroviari de CCOO a nivell estatal, Manuel M. Nicolás, ha avisat en un comunicat que la conflictivitat tant a Renfe com a Adif per la manca de creació de llocs de treball, entre d’altres, podria comportar les noves mobilitzacions durant les festes de Nadal.

Comentaris
To Top