Oci i cultura

Jornada japonesa al Casal de Joves d’Emprius

Dos nois juguen a un joc de taula a el Maid Café / Lluís Franco

Els Maid Cafè del Japó és un bar en que els cambrers i les cambreres atenen als clients com a majordoms i amb una peculiaritat, la indumentària ‘cosplay’. L’associació juvenil Cercle Mil·lenari fa tres anys que organitza un Maid Cafè al Casal de Joves d’Emprius. Aquest diumenge, els aficionats a la cultura japonesa han gaudit d’aquest esdeveniment en el que hi ha hagut jocs de taula, un trivial de música japonesa “freak”, diferents tallers i una passarel·la de moda Lolita entre d’altres.

La gent ve a passar-s’ho bé, a riure i a relacionar-se”, explicava el vicepresident de Cercle Mil·lenari, Raúl Martín-Caro. També destacava l’èxit de l’esdeveniment pel qual han passat prop de 120 persones fins les 18.00 h. “Hi ha hagut moments del dia més plens i d’altres més buits, però ha sigut un èxit. És un tipus d’oci que està en auge”, assegurava Martín-Caro.

El Vicepresident de Cercle Mil·lenari explicava que moltes vegades s’associa aquestes activitats amb un estereotip negatiu. “Moltes vegades hi ha una mala publicitat i no es diu lo bo. Aquests esdeveniments són un espai per conèixer gent i riure; tot això, en un ambient distès.

Una passió que comença amb el Manga i l’Anime

Un tret en comú que comparteixen molts dels amants de la cultura japonesa és l’origen. La gran majoria accedeixen dins d’aquest món a través del Manga i l’Anime. És el cas d’en Sergio, que va començar veient series d’Anime com Bola de Drac i ha acabat interessant-se per més aspectes de la cultura japonesa. “Primer vas coneixent el món de l’Anime i el Manga, i després t’assabentes que forma part de la cultura japonesa”, explicava, i afegia que ara s’interessa per coses com l’era Edo del Japó o el món dels samurais.

El Sergio Pérez, un altre assistent a l’esdeveniment, va començar igual. Primer van ser l’Anime i el Manga, però en el seu cas també videojocs com el ‘Final Fantasy’. Sobre el Maid Cafè ho té clar: “Cada any van millorant més i el que em sembla més important d’aquesta activitat és poder compartir amb altres persones una passió”.

Comentaris
To Top