ESPORTS

El Centre d’Esports celebra una Junta d’accionistes decisiva per al futur

Aquest dimecres (19 hores, en primera convocatòria a la seu social del club a l’Estadi de la Creu Alta), el Centre d’Esports Sabadell-SAD té una cita clau per al seu futur i viabilitat econòmica. El punt clau de l’ordre del dia és l’operació acordió. Es tracta de la reducció i augment del capital social simultani amb la finalitat de restablir l’equilibri entre el capital social i el patrimoni net de la societat, disminuït com a conseqüència de les pèrdues acumulades en exercicis precedents. Amb aquesta operació, els recursos propis no serien negatius i, per tant, s’eliminaria el risc d’insolvència de l’entitat i possible dissolució.

Es plantejarà una reducció a 398.805 euros mitjançant la disminució del valor nominal a tres euros de totes les accions actuals. D’aquesta manera, es manté un valor simbòlic per als actuals accionistes. L’ampliació serà per un import màxim de 900.000 euros amb una emissió de 300.000 noves accions de 3 euros de valor nominal cada una. Tot fa pensar que el grup Sabarcat i algun nou inversor ja pactat entrarien de ple en aquesta ampliació i tindrien el control total del club.

Aquesta Junta ha estat possible gràcies a la regularització de la societat en el Registre Mercantil, una situació surrealista que s’ha pogut resoldre després de molts mesos de feina. En mig de tot aquest enrenou burocràtic, també s’ha accentuat l’enfrontament entre Esteve Calzada i l’anterior president, Antoni Reguant. Existeix un litigi per la compravenda del paquet accionarial i el contracte en qüestió pot acabar als tribunals si no hi ha un acord. Calzada considera que Reguant no ha complert cap de les condicions pactades per rebre una quantitat de diners. Aquesta disputa, però, no hauria d’afectar les resolucions de la Junta General Extraordinària d’avui dimecres.

De fet, si no hi ha una sorpresa monumental, s’aprovaran tots els punts de l’ordre del dia gràcies a les accions que representen el grup Sabarcart (quasi un 40%) i la Fundació de l’Esport (més de l’11%). La incògnita és saber què farà el grup Viacron (l’empresa d’Osca anterior propietària del club) que representa Antoni Reguant. Pot haver-hi polèmica i fins i tot tensió.

Comentaris
To Top