Vallès

Sant Cugat rebutja condemnar l’atac d’Arran a la casa del jutge Pablo Llarena

El PP i Cs han presentat una moció que titlla de “menyspreable” que es “minimitzin i justifiquin” uns fets comesos “de matinada per encaputxats”

Cedida

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha tombat una moció del PP i Cs per condemnar l’atac que un grup de joves d’Arran van dur a terme el 14 de novembre a l’exterior de la residència del jutge Pablo Llarena a la població. El text demanava a les forces polítiques amb representació al consistori que condemnessin els fets, donessin suport al magistrat i la seva família i expressessin “el compromís municipal de denúncia pública i suport amb les víctimes de tota conducta d’intimidació”. Així mateix, titllava de “menyspreable” i “inadmissible” que es “,minimitzin i justifiquin” uns fets “comesos de matinada per encaputxats. La proposta només ha comptat amb el suport de les dues forces que l’han presentat i el regidor no adscrit, Dimitri Defranc. ERC, el PDeCAT, ICV-EUiA i la CUP hi han votat en contra, i el PSC i el regidor no adscrit Xavier Cortés, s’han abstingut.

El text demanava als grups municipals amb representació a l’ajuntament vallesà que mostressin la seva “condemna” i el seu “rotund rebuig” a l’atac que el jutge Pablo Llarena i la seva dona van patir al seu domicili de Sant Cugat del Vallès i manifestessin el seu suport “envers els magistrats que serveixen Catalunya, així com el reconeixement més ferm i sincer per la tasca constant, callada i meritòria que presten dia a dia en benefici de la comunitat”.

Així mateix encoratjava a les formacions que expressessin “el compromís municipal de denúncia pública, suport i solidaritat amb les víctimes de tota conducta d’intimidació atacades en Sant Cugat per raó de la seva ideologia, professió, condició sexual, ètnia, cultura, confessió religiosa o qualsevol altre fet derivat de la seva condició de persona”.

La moció també alertava que “es tracta d’un atac, assenyalament i assetjament reiterat contra el magistrat, la seva família i el seu entorn”, ja que el passat mes d’agost també van patir un de similar a la casa que tenen a Das.

Per aquest motiu carregava contra l’alcaldessa i l’executiu local “que no s’han pronunciat amb paraules de condemna dels fets i en solidaritat amb les víctimes que l’han patit” i titllava “d’intolerable, menyspreable i de tot punt inadmissible que es justifiqui, infravalori o minimitzin els fets comesos de matinada per encaputxats, i que han estat narrats pels mitjans de comunicació com a atac, assetjament i danys”.

La proposta ha generat un intens debat entre els partits polítics santcugatencs. La portaveud e la CUP, Núria Gibert, s’hi ha oposat i ha retret al PP i Cs que facin servir la paraula “violència” de forma “continua, desmesurada i irresponsable”. Ha recordat que hi ha “tretze persones privades de llibertat i moltes d’altres exiliades” i ha indicat “la pintura només és pintura”.

Cristina Paraira (PDeCAT), s’ha sumat a les crítiques de Gibert i ha advertit que cap dels regidors del ple vol que hi hagi atacs. “Estem parlant de pintura, tan de bo que no hagués passat, però no és violència”, ha considerat.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, s’ha dirigit a les formacions independtistes i els ha dit que “no es pot alentar el linxament de persones i amagar la mà”. des del seu punt de vista “negant-se a condemnar aquests fets suposa fer un flac favor a la democràcia”.

Des del PP, Álvaro Benejam, s’ha mostrat molest i s’ha preguntat “on és el problema?”, tenint en compte que totes les formacions comparteixen la visió que els jutges han de tenir independència. “S’hi oposen perquè és el responsable de la causa contra els seus líders i com veuen que pot haver un pronunciament en contra no volen votar a favor d’aquesta moció, però no hi ha condemna encara, només estan en presó preventiva”, ha sentenciat.

Comentaris
To Top