Ciutat

864 famílies vulnerables no han pagat el rebut de l’aigua

L’Ajuntament i Aigües Sabadell aporten 347.400 euros per fer-se càrrec del cost del subministrament de les famílies vulnerables

Gabriel Fernàndez, Enric Blasco i Joan Cristià en el balanç de les ajudes / LLUÍS FRANCO

Un total de 864 famílies sabadellenques en situació de vulnerabilitat acreditada, l’equivalent a 2.592 persones, no han hagut de pagar el rebut de l’aigua el 2017 ni el 2018. Aigües Sabadell i l’Ajuntament se n’han fet càrrec aquest dos últims any. A través del fons social, la companyia d’aigües ha aportat 209.000 euros de forma voluntària per cobrir el cost de l’aigua. Pel que fa al consistori, ha aportat 138.400 euros per fer-se càrrec dels impostos i els tributs de la factura.

La cobertura per a les famílies beneficiàries és fins als 100 litres per dia i persona. Si més no, el consum mitjà a Sabadell és de 94 litres per habitant. El president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco, ha assegurat avui que “mai s’ha tallat ni es tallarà a l’aigua a persones en risc d’exclusió social”. Blasco ha afegit que aquesta mesura “forma part del nostre ADN més enllà de què estableix la llei 24/2015”. El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha recordat que aquest compromís és un exemple i ha subratllat que “cal ja com a país signem acords en l’àmbit nacional per establir fons per cobrir aquestes necessitats”.

AJORNAMENTS

La companyia també dona facilitats de pagament i ajornaments a terminis sense interessos. De gener a novembre d’aquest any, Aigües Sabadell ha acordat 3.534 pagaments a compte sense interessos per atendre 2.463 sol·licituds de clients. El 2017, es van concedir 5.805 ajornaments.

A més, Aigües de Sabadell permet als clients elegir el dia del càrrec del rebut. També a través del programa 12 Gotes, possibilita establir una quota fixa mensual i regularitzar a finals d’any. La companyia també ha estrenat el projecte Aigua Clara amb la col·laboració amb Càritas i Actuavalles èr fer arribar el coneixement de les bonificacions socials a 525 habitatges sabadellencs.

A més, aquest any Aigües Sabadell ha assumit directament el cost de l’aigua de les deu principals entitats socials de la ciutat mitjançant un conveni de col·laboració dotat amb 19.000 euros.

Comentaris
To Top