Ciutat

La policia extrema la seguretat per Cap d’Any

La Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra intensificaran els controls tant a carrers com a les principals vies d’accés a la ciuta

Mossos d'Esquadra durant un control / cedida

Nit de Cap d’Any, nit de reforç policial. Un dispositiu dels cossos policials –Policia Municipal i Mossos d’Esquadra– extremarà la seguretat a Sabadell i arreu del país. Als controls d’alcoholèmia i de consum de drogues, recurrents en aquesta vetllada, s’afegeix la prevenció davant de l’amenaça del terrorisme gihadista.

La policia local i la catalana treballaran conjuntament a la ciutat, amb el focus posat en la mobilitat. Les entrades i les sortides de Sabadell es vigilaran especialment. Pel que fa als controls d’alcoholèmia i drogues, s’habilitaran dues patrulles de manera puntual però en cap cas hi haurà un macrooperatiu, segons ex- plica la sotsinspectora de la Policia Municipal, Pepita Llonch.

“Un crit d’alerta”

“Si es beu, no es condueix. La Policia ho té clar. Hem de ser conscients que la seguretat és deure de tots”, adverteix la número 2 del cos policial. Els Mossos realitzaran coordinats amb el Servei Català de Trànsit 18 controls en la demarcació de Barcelona. “Cap d’Any és un crit d’alerta. És una nit de gresca i per això apel·lem a la responsabilitat de conductors i acompanyants”, apunta el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, al D. S.

La nit de Cap d’Any acostuma a ser complicada per als cossos policials i d’emergències. El 2017 es van realitzar, només durant la matinada, 61 trucades al telèfon d’emergències 112 des de Sabadell. Entre els incidents més destacables hi va haver una agressió a un jove al polígon de Sant Pau de Riu-Sec i un impacte d’un vehicle, que va acabar bolcat en un encreuament del barri de Can Llong.

Menys festa, més sortides

Aquest és el primer Cap d’Any després del tancament massiu de locals a la Zona Hermètica, que havia estat un puntal de la nit sabadellenca. De fet, l’oferta festiva és escassa, més enllà dels bars de Centre, d’alguna discoteca i dels balls organitzats a diferents barris de la ciutat. Aquest fet contribuirà a un augment de la mobilitat cap a fora de la ciutat. Conscients d’aquest fet, la Policia Municipal prestarà especial atenció als desplaçaments a partir de les 6 del matí, moment en què es preveu el gruix dels retorns.

Les autoritats públiques recomanen prescindir del vehicle privat i apostar pel transport públic per desplaçar-se. Ferro- carrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) oferirà un servei ininterromput durant tota la vetllada amb una freqüència d’un tren cada 45 minuts tant en direcció Sabadell com Barcelona.

Amenaça terrorista

Els Mossos mantenen el control respecte a l’alerta terrorista, que es manté alt: nivell 4 sobre 5. La nit de Cap d’Any és una data especial i per això els cossos policials estan amatents. Els Mossos reforçaran els efectius, sobretot a Barcelona.

Comentaris
To Top