Vallès

La Policia Local de Sant Cugat farà servir drons per prevenir els robatoris

Diversos agents han començat a formar-se per pilotar els aparells que incorporaran sensors de temperatura

Imatge d'arxiu d'un drone / PIXABAY

L’elevada presència de cases unifamiliars i nuclis residencials allunyats del centre de la població i amb zones boscoses a tocar, converteixen Sant Cugat del Vallès en un municipi atractiu pels lladres. Amb l’objectiu d’incrementar la seguretat i prevenir els robatoris, especialment en barris com Valldoreix o La Floresta, la Policia Local incorporarà drons per efectuar tasques de prevenció i vigilància.

Segons ha explicat la tinent d’alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, ja s’ha iniciat el procediment administratiu per adquirir els nous aparells “que disposaran de sensors de temperatura” per poder detectar la presència de lladres que aprofiten les zones boscoses que limiten amb aquests barris per amagar-se.

De fet, el passat mes de novembre el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, va comprometre’s a reforçar el tancament de la malla de via de la línia del Vallès al seu pas pel Passeig dels Pollancres de Sant Cugat. La mesura responen a les demandes veïnals que apunten que aquest punt s’ha convertit en un accés directe a La Floresta pels lladres.

La mesura forma part d’una partida per millorar els equips de telecomunicacions de la Policia Local que s’inclou en el pressupost municipal per 2019 i ascendeix a 250.000 euros. Paraira ha detallat que aquest paquet també servirà per actualitzar els sistemes informàtics i els mòbils que fan servir els agents, així com per instal·lar una trentena de noves càmeres de videovigilància a la ciutat.

En aquest sentit s’ha creat un grup de treball per “identificar i decidir” quins espais del municipi cal prioritzar. Les primeres càmeres s’han col·locat a Can Cortes, i la previsió és que poc a poc es vagin estenent a d’altres punts.

A banda, en els propers mesos es posarà en marxa una prova pilot per posar lectors de matrícula en alguns fanals.

Comentaris
To Top