Ciutat

El matí de Reis omple les llars d’alegria i il·lusió

Els petits, obrint els regals amb la família / LLUÍS FRANCO

El Markel i l’Unax van anar a dormir amb molta il·lusió, però també molts nervis. Quan s’han llevat aquest matí, l’alegria i la màgia han envaït el menjador de casa seva; els Reis d’Orient han passat aquest vespre i els han deixat un munt de regals. Quan han entrat al menjador, la seva reacció ha sigut la sorpresa i un somriure que omplia tota la cara. Els paquets omplien la base de l’arbre de nadal i els globus tot el menjador.

“La nit de Reis la vivim amb molta il·lusió i molts nervis, ahir va costar que anessin a dormir”, explicava la mare, tot i que el Markel li responia que ell s’havia acabat el sopar “molt ràpid”. I com mana la tradició, ahir a la nit van deixar menjar i beguda pels reis, els camells i els seus patges. També van engalanar el menjador amb els globus, una tradició familiar de la Marta. “Des de sempre, a casa meva s’han deixat globus perquè els reis s’ho trobin tot ben maco”, assegurava.

El primer en obrir un regal ha estat el Markel, que té 6 anys. Ell juga a hoquei i dins del sobre que ha obert hi havia una entrada per anar a veure un partit, aquí començava l’eufòria. Després ha arribat l’autocar del Barça, l’equipació d’enguany, una pistola de dards de joguina, uns patins per jugar a hoquei, un Beyblade, un llibre per fer avions de paper i un munt de coses més. “Fa unes setmanes estava entrenant i va perdre les rodes”, recordava la Marta, la seva mare, sobre els patins. Respecte al llibre d’avions de paper, els seus pares asseguren que no para de fer-ne i que ho fa molt bé.

El Markel obre un regal / Lluís Franco

L’Unax és el germà petit i té 2 anys, tot i que demà en farà 3. Si bé al principi ha anat a correcuita cap als globus que envaïen el menjador, quan ha començat a obrir paquets s’ha quedat bocabadat amb els regals: un patinet, una granja, l’autocaravana de la Pepa Pigg i un cotxe de joguina del Mickey Mouse, entre d’altres.

L’Unax amb l’autocaravana de la Pepa Pigg / Lluís Franco

La il·lusió dels nens és la gran protagonista de la nit i el matí de reis, però també la dels pares. La Marta i l’Urtzi miraven embadalits els seus fills mentre els ajudaven a obrir els paquets. Ells també tenien els seus regals, ell un llibre de receptes de Karlos Arguiñano, i ella una colònia i un val per anar de rebaixes. “Quan està a casa li encanta cuinar i quasi sempre ho fa ell”, reia la Marta.

Comentaris
To Top