Ciutat

Novetats al Cas Smatsa: la jutgessa cita tres noves investigades

La jutgessa cita tres noves investigades per la suposada adjudicació fraudulenta

Tres noms més sota la lupa judicial per l’adjudicació milionària del servei de neteja i de recollida de residus a Smatsa. En una nova interlocutòria a la qual ha tingut accés D.S., la jutgessa del Cas Mercuri, Beatriz Faura, ha afegit tres noves investigades per haver incidit en el suposat entramat delictiu entre l’Ajuntament de Sabadell i l’empresa concessionària.

La incorporació més destacada a la causa és la de l’extècnica de l’Ajuntament de Sabadell Rosa Quirante. La jutgessa la considera una peça clau perquè va ser una de les encarregades de redactar el plec de condicions prèvia a l’adjudicació del contracte, de vint anys de durada i valorat 370 milions d’euros. A banda de Quirante, s’afegeixen també Maribel Carrasco i Isabel Pérez, com a personal responsable de l’àrea econòmica del Grup Vendex, l’empresa propietària d’Smatsa. A més dels nous investigats, la jutgessa també cita com a testimonis diverses persones, entre els quals hi ha funcionaris en actiu.

Les novetats judicials s’han celebrat a la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció que lloa la “fermesa” de la jutgessa en ampliar la causa. “És lògic davant les noves evidències d’un modus operandi contrari a l’interès públic”, exposen des de l’entitat. Amb l’ampliació de la causa, s’engreixa la llista d’investigats fins als 21. Entre els més destacables es troben l’exalcalde de Sabadell Manuel  Bustos, l’excàrrec de confiança Xavier Izquierdo i l’exregidor Paco Bustos, que van declarar el  novembre.

Fragment de la interlocutòria emesa per la jutgessa del Mercuri, Beatriz Faura.

La jutgessa vol més informació

L’adjudicació a Smatsa és l’eix central de la investigació de la peça 28 del Cas Mercuri. S’investiga si l’Ajuntament de Sabadell va manipular el concurs del servei de recollida de residus i neteja viària a canvi de contrapartides pel PSC a càrrec d’Smatsa, com un sopar de campanya  de Manuel Bustos, col·locació de persones a dit, pagament de viatges i retirada de multes.

La jutgessa ha fonamentat la seva investigació en l’atestat policial dels Mossos d’Esquadra i del Servei de Vigilància Aduanera de Galícia –on figuren escoltes telefòniques, correus electrònics, entre d’altra documentació rellevant–. Així mateix, s’ha ampliat la informació amb declaracions dels encausats i testimonis en seu policial i judicial. Ara, Faura demana a Smatsa que faciliti la documentació de les despeses de la gerència i a l’Ajuntament un informe de l’interventor sobre l’adjudicació.

Comentaris
To Top