Ciutat

Comencen les rebaixes d’hivern, molt marcades pel Black Friday

El comerç local aposta pel consens en la data d’inici de la campanya d’hivern

Un home passejant davant la botiga Macson de Sabadell / Albert Solé

Arranquen les rebaixes d’hivern. A partir d’avui dilluns 7, la data tradicional que dóna tret de sortida als descomptes comercials, les botigues de la ciutat penjaran el clàssic cartell de ‘Rebaixes’ als seus aparadors amb descomptes de fins el 50%. Tot i això, el panorama comercial ha canviat els últims anys: ofertes pre i post Black Friday, promocions de Nadal, rebaixes d’hivern… Al final, dos mesos amb uns preus reduits i “descomptes que no pot assumir” el petit comerç, explica Josep Maria Porta, president de Comerç Centre.

Rebaixes avançades

La irrupció de la campanya estatunidenca a Europa ha suposat un canvi en les dinàmiques de consum: les rebaixes d’hivern han perdut força. Aquesta és la conclusió a la que arriba Porta, que considera que  les promocions són “molt ferotges”.

La lliberalització de les normes comercials permeten a les botigues aplicar rebaixes a qualsevol moment de l’any, una realitat que “desvirtua les campanyes”, considera Miguel Tello, portaveu de comerciants de Ca n’Oriach. Al començament van ser grans cadenes les que van avançar les rebaixes del set de gener, però altres petits establiments s’hi van sumar poc després. Que les rebaixes no vinguin estipulades per llei fa que perdin atracció. Així ho consideren els comerciants, que creuen en la unificació de la campanya. L’arteria comercial de Ca n’Oriach i el Centre seguiran, però, el model tradicional. “El consens es respectarà perquè ens resulta beneficiós”, explica Tello. Segons ell, unificar la campanya li dóna força, ja que estimula el consum.

El que sí que beneficiava els comerciants petits era la campanya de rebaixes de les grans cadenes. “Ens feien publicitat i les vendes eren més generoses que ara”, explica Tello. Porta alerta ara d’un perill pel petit comerç: les grans superfícies “tenen recursos” per anunciar l’inici de les seves rebaixes  i el comerç local es pot quedar “arraconat”.

Comentaris
To Top