Vallès

Moren tres alpinistes vallesans per un despreniment al Preú

El punt on es van rescatar els cossos / FOTO: Google Maps

Dos dels excursionistes morts al Perú són de Sant Cugat del Vallès i l’altre és de Cerdanyola, segons han confirmat fonts del Departament d’Acció Exterior de la Generalitat a l’Agència Catalana de Noticies. Els tres van morir, juntament amb el guia –de nacionalitat peruana-, sepultats per un despreniment de gel quan baixaven del Nevado Mateo, un pic de més de 5.000 metres d’alçada. Un quart jove, de Cerdanyola també, va sobreviure a l’accident i va donar la veu d’alerta diumenge a les autoritats de la zona.

L’expedició havia coronat aquell dia el pic peruà, ubicat a la província de Carhuaz, a la regió Áncash. Sergi Porteros Villar, una de les víctimes, va ser jugador de l’Handbol Sant Cugat. El club està “colpit” per la seva mort i ha volgut expressar tot el seu suport i afecte a la família i amics de Porteros i dels altres dos alpinistes.

En un comunicat, l’Associació de Guies de Muntanya del Perú ha explicat que va participar en les tasques per ubicar els cossos, en coordinació amb les autoritats policials. Van trobar tres cossos, els de dos excursionistes i el del guia. La tercera víctima va morir durant el trasllat. L’entitat apunta que una allau va arrossegar-los uns 200 metres.

Comentaris
To Top