Ciutat

Els veïns de Gràcia i Can Feu volen convertir l’aparcament de FGC en una zona enjardinada

Els veïns de Gràcia i Can Feu en l'acció d'aquest matí / cedida

Els veïns de Gràcia i Can Feu han dut a terme una acció reivindicativa al pàrquing de l’estació de Ferrocarrils de Can Feu-Gràcia, aquest matí. L’acció ha consistit en una plantada simbòlica d’arbres de nadal a l’espai asfaltat de l’aparcament. Els organitzadors han estat l’Agrupació de Veïns de Gràcia, els de Can Feu, i la Plataforma Soterrament FGC Ara.

Els veïns explicaven en un comunicat que l’objectiu d’aquesta acció és “reclamar que aquest espai desèrtic de color negre, deixi de ser un aparcament inútil”. La proposta veïnal passa per reconvertir aquell espai en els jardins de l’estació. Segons expliquen al text, des de l’ampliació de la xarxa ferroviària fins l’estació del Parc del Nord, l’aparcament ha perdut usuaris. “Amb el perllongament dels ferrocarrils fins el Parc del Nord, aquest espai perdia la funció d’aparcament intermodal”, asseguren.

Per defensar la seva postura, expliquen que des de la seva inauguració a l’any 2017, “el nombre de vehicles estacionats no ha passat d’un màxim de 25 vehicles, xifra que no arriba ni al 25 % de la seva capacitat”, expliquen al comunicat. Els veïns consideren que amb l’espai guanyat pel soterrament, “té més sentit convertir l’espai d’aparcament en espai enjardinat”, perquè “totes les propostes d’urbanització plantegen connectar l’espai soterrat fins la Plaça d’Anselm Clavé per donar-li continuïtat cap el centre de Sabadell”.

En l’acte de plantada d’arbres, també s’han penjat pancartes amb els lemes “més arbres, menys cotxes” o “volem els jardins de l’estació”. I, per acabar l’acció, s’ha celebrat una xocolatada a l’espai.

Comentaris
To Top