Diners

Fer pinya i pujar amunt un castell, una bona estratègia empresarial

Les empreses de la ciutat aprenen dinàmiques de grup en el lloc de treball amb els Castellers de Sabadell

Els empleats de l’empresa Infolab, a la sessió que van fer amb els Castellers de Sabadell / CEDIDA

Hi ha un cert paral·lelisme entre l’estratègia que utilitzen els castellers per assegurar els seus pilars i la que és necessària en un grup de treballadors per fer funcionar correctament una empresa. “Afavoreix la comunicació entre treballadors, ajuda a trobar estratègies comunes, i a una major implicació de cada un de nosaltres deixant de banda els individualismes”, assegura el director adjunt d’Infolab, Albert Lloret. Aquesta és una de les diverses empreses que han contractat el servei de coaching que ara els Castellers de Sabadell ofereixen al món empresarial.

Una trentena de treballadors d’Infolab van passar una tarda al local de la colla sabadellenca. Lloret recorda la presentació que els van fer sobre la història dels castellers. “Va ser un vídeo breu, però molt entenedor i, sobretot, emotiu”, indica el directiu. Ell, que mai havia estat especialment seguidor dels castells, reconeix que l’experiència el va impactar. Després d’aquest primer contacte, es van traslladar al local dels castellers, on van rebre assessorament sobre els diferents tipus de formacions castelleres que es poden fer. “Primer ens van enfaixar i després gent experta dels castellers ens van explicar com ho fan”, recorda el director general d’Infolab.

En tot cas, reconeix que els beneficis de l’experiència amb els castellers també arriba al producte i al client. “També en surt beneficiat de tot això, perquè feraquest tipus d’exercici et fa adonar que cal buscar el reforç allà on es necessita, si no, acabes tenint problemes que haurien pogut tenir una solució”, diu. De totes maneres, afirma que si l’empresa tornés a demanar el servei dels Castellers de Sabadell seria per fer alguna experiència nova, com ara fer una sessió amb les famílies.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top