Ciutat

El conseller Calvet inaugurarà el cicle de conferències Aigües Sabadell

Un moment de la conferència de premsa on s'ha presentat el programa/CEDIDA

El cicle de l’Aula de l’Aigua de CASSA torna amb el nou any. La tercera edició  ho fa a partir del del 14 de febrer amb una conferència inaugural, que se centrarà en el canvi climàtic i el seu impacte en la garantia d’abastament d’aigua a Catalunya.  La segona ponència anirà a càrrec del popular meteoròleg de TV3, Tomàs Molina que parlarà dels fenòmens metereològics extrems. Molina posarà l’accent en aquests fenòmens en el nostre país i com a una de les moltes conseqüències del canvi climàtic. Molina ha estat reconegut a les xarxes com un destacat ‘influencer’, tant a Twitter amb 74.300 seguidors com a Instragram amb 44.700 seguidors.

Aquest cicle de conferències també abordarà temes de problemàtica mundial, com l’espinós tema de la contaminació dels rius, mars i oceans. Per parlar d’aquest tema, es compta amb dos experts en la matèria: Damià Barceló i Miquel Paraira. Barceló és director de l’Institut Català d’Investigació de l’Aigua (ICRA) i Paraire és científic i director de Qualitat de l’AIgua d’Aigües de Barcelona (AGBAR). Aquesta ponència es celebrarà el 13 de juny.

Finalment, la darrera ponencia d’aquesta nova temporada se centrarà en l’important paper que va tenir l’aigua per al creixement i desenvolupament de Sabadell i anirà a càrrec del periodista i escriptor sabadellenc Plàcid Garcia-Planas, que actualment és el director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. La conferència la pronunciarà el 10 d’octubre.

Totes les conferències es faran als dijous  les 18h. A excepció de la intervenció del meteorolèg Tomàs Molina que tindrà lloc a les 11 del matí, ja que Molina té programa a TV3 a la tarda.

Fins ara han passat per aquesta Aula de l’Aigua noms tan reconeguts com Ramon Folch, Martí Boada, Francesc Mauri, Julio Basulto o Alfred Rodríguez Picó.

A les dues edicions anteriors hi han assistit més de 600 persones. L’aforament és limitat, per tant es prega confirmació d’assistència per e-mail a fundació@cassa.es.

Comentaris
To Top