Vallès

Nova mobilització veïnal contra l’allau de robatoris a Matadepera

Les persones concentrades escolten la lectura del manifest / X.O

“Ahir passava un cotxe amb 4 persones que no em sonaven de res, i els hi vaig fer una foto”, deia un veí a un altre. La conversa es repetia entre moltes de les 200 persones que s’han concentrat aquesta tarda davant l’ajuntament de Matadepera. Els veïns i les veïnes d’aquesta localitat se senten insegurs davant l’allau de robatoris que pateixen des de fa uns mesos, i demanen més agilitat a l’administració per fer front a la situació.

A la concentració d’aquesta tarda, els veïns han depositat bosses de rebuig plenes de papers on han escrit les coses que veuen malament al municipi, i les han deixat a l’entrada del consistori. Precisament, el lema de la concentració era “Matadepera rebutja”. A l’acte, Joan Torras, enllaç del barri de Can Vinyers, ha sigut l’encarregat de llegir un manifest adreçat a l’administració i a la Policia Local de la ciutat.

“Ens queixem de la feblesa de les nostres lleis”, començava Torras, assegurant que aquestes no eren suficients en matèria de seguretat. Tot seguit, l’enllaç ha mencionat diferents crítiques. La primera anava adreçada a la Generalitat, a la que els veïns acusen de “lentitud administrativa”, a l’hora de concedir els permisos a l’Ajuntament per contractar un servei de seguretat privada. També s’ha parlat de la falta d’agilitat de l’Agència Catalana de l’Aigua per concedir els permisos pertinents, per netejar els torrents del municipi, ja que “és per on s’escapen els lladres”, denuncien els veïns.

Els veïns també lamenten la falta d’efectius de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra. “Ens queixem de falta de previsió i en alguns casos de professionalitat, en no disposar, per exemple, d’un pla de seguretat encara”, assegurava Torras.  “S’ha de començar a agilitzar el tema, comencin a treballar des d’ara mateix per implementar mesures dissuasives, reforçar la seguretat del municipi, i fiscalitzar la Policia Local”, exigia l’enllaç, i afegia que els veïns “agraïen” les bones intencions de l’Ajuntament per escoltar-los, però que volien “accions contundents”.

 Crítiques a la Policia Local

Les crítiques més dures les ha rebut la Policia Local del municipi. Segons expliquen els veïns, el cos té manca “d’actitud i competència”. Al manifest llegit, s’assegura que la Policia triga més de 17 minuts en actuar. En aquest sentit, s’ha exigit a l’alcaldessa que comenci a actuar per corregir aquestes actuacions. “En una empresa, si un treballador no funciona se li dona un avís, i si l’incompleix en repetides ocasions, ja se sap el que passa”, deia Torras.

“Volem que el pròxim titular sigui que Matadepera és el municipi més segur”, acabava l’enllaç.

Compromís de l’Ajuntament

 L’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, ha estat present en la concentració. Al final d’aquesta i de la lectura del manifest per part de Torras, la titular del consistori s’ha adreçat als veïns. Ha anunciat que les neteges dels torrents ja han començat, i que el proper dia 2 de febrer es reunirà amb la conselleria d’Interior.

“Penseu que tant nosaltres, com els Mossos i la Policia Local volem el mateix; que aquesta gent que li agrada robar es quedi fora”, deia Solsona davant dels Veïns i veïnes. Una de les crítiques al consistori és la falta d’una memòria municipal sobre robatoris, cosa que segons ha informat l’alcaldessa, estarà disponible a finals d’aquesta setmana.

Tot i les paraules de Solsona, alguns dels veïns presents a la concentració han mostrat el seu malestar. Un veí demanava “solucions ja, no per demà”, i afegia que “estem pagant molts impostos, com per tenir por”. Un altre veïna assegurava que des del mes de novembre no ha escoltat res nou, “portem 3 mesos igual”, deia.

Aquesta setmana s’han frustrat dos intents de robatori al municipi. Aquest dilluns es va aturar un a les Pedritxes i, dimarts, la Policia Local frustrava un altre intent, que va acabar amb la detenció d’almenys una persona.

Comentaris
To Top