Ciutat

Els taxistes aproven l’acord amb la Generalitat i desconvoquen la vaga

Concentració de taxistes davant l'Ajuntament de Sabadell / Lluís Franco

Els taxistes tornen a la normalitat en aprovar el decret de la Generalitat i donar per acabada la vaga

Concentració de taxistes, fa uns dies, davant l'Ajuntament / Lluís Franco

Des d’aquest dijous a les 6 h ja no hi ha vaga de taxis. L’assemblea de taxistes ha acceptat el nou decret de la Generalitat que regula les llicències VTC i ha votat desconvocar l’aturada per majoria.

El portaveu d’Élite Taxi Sabadell, Magno Castillo, ha explicat al D.S. que “sortís el que sortís ho hauríem acceptat”, i ell mateix ha reconegut que el resultat de la votació celebrada a la plaça de Catalunya de Barcelona ha estat ajustat i mostra la divisió del sector. En total s’han registrat 2.508 vots a favor de desconvocar la vaga i 2.177 en contra.

Castillo assegura que “el conjunt de les mesures aprovades és positiu” i per això des d’Élite apostaven per desconvocar la vaga. Un altre motiu per prendre aquesta decisió, segons el representant d’Élite a Sabadell, és que la divisió hauria pogut portar a res i el cansament acumulat després de sis dies de vaga, sumat a les pèrdues econòmiques que això suposa.

Mirant les VTC de reüll

La vaga ha estat motivada per l’increment de llicències VTC que s’està registrant especialment a Barcelona i a Madrid, amb plans per arribar a Sabadell, per exemple. Magno Castillo creu que es tracta d’un sector en expansió i que “cada cop n’hi ha més als carrers”. Castillo s’ha mostrat preocupat, perquè considera que “Sabadell té massa taxis i és molt fàcil fer-nos molt de mal”.

El temor del representant d’aquest sector dels taxistes és que contra el “màrqueting agressiu” i les promocions de companyies com Uber o Cabify no hi poden competir, “però sí que podem donar un millor servei“, afegeix Castillo.

Suport de l’Ajuntament

Castillo també ha volgut agraïr el suport del govern local, expressat en el primer dia feiner de vaga, dilluns, pel mateix alcalde, Maties Serracant, i el regidor d’Urbanisme, Juli Fernàndez. Élite aplaudeix la voluntat del consistori d’anar plegats amb l’AMB perquè tots els municipis de l’àrea acordin regular que per agafar una VTC s’hagin de demanar amb una hora d’antel·lació. El decret de la Generalitat estableix un quart d’hora i deixa triar als municipis si amplien aquest marge a una hora.

Tot i així, segons Castillo considera que tant de bo l’hora hagués estat el temps del decret, perquè un reglament municipal creu que es podria impugnar molt més fàcilment per les empreses del sector VTC.

Recuperar la imatge perduda

Els taxistes s’han posat a treballar aquest mateix dijous a primera hora del matí després de sis dies de vaga, ja que van començar dissabte encara que oficialment, amb serveis mínims, dilluns. Castillo lamenta que “si una vaga, de per si, ja fa mal a la imatge, si passen agressions encara més”, uns incidents que lamenta i condemna. Ara, explica el representant dels taxistes, “toca fer un exercici de parlar amb la gent” per recuperar la confiança. “Volem guanyar-nos la vida”, conclou.

Comentaris
To Top