Ciutat

T’has vist perjudicat pel temps que triga l’Ajuntament a donar una llicència d’obres? Explica’ns el teu cas!

T’ha afectat la lentitud de l’Ajuntament a l’hora d’atorgar llicències d’obres? Explica’ns el teu cas

Un operari treballant en unes obres del carrer de Sant Cugat / ÓSCAR ESPINOSA

“Vam trigar menys a fer l’obra que a rebre la llicència”, explica una veïna de Sabadell, indignada amb la lentitud amb què l’Ajuntament atorga les llicències d’obres. Prefereix mantenir-se en l’anonimat per a evitar problemes. Aquesta veïna va demanar la llicència d’obres majors l’estiu del 2016, i la va rebre en començar el 2018; un any i mig d’espera. Mentrestant, la casa per construir, i quan van poder començar les obres van trigar vuit mesos a fer-les.

Des del Gremi de Constructors d’Obres de Sabadell i Comarca també són conscients de la situació; “rebem les queixes dels constructors”, assegura al D.S. el secretari de l’organització, Enrique Saiz, que explica que en l’aspecte de les llicències “les coses s’endarrereixen molt”.

Fins i tot, explica aquesta particular, els tècnics municipals li proposaven que fes una queixa al consistori per la lentitud amb què s’estava gestionant aquest cas. “Et diuen que estan sota mínims, amb molta menys gent de la que necessitaríen”, explica aquesta persona. El seu arquitecte, gironí, recorda que estava al·lucinant; “ho comparava amb Girona i deia ‘mare de Déu!‘”, afegeix.

Digues la teva

De mitjana, segons les diferents persones entrevistades pel D.S., a Sabadell es triga un any a rebre una llicència d’obres majors, quan la llei indica que haurien de ser dos mesos. És a dir, per a fer-se un pis, una casa o reformar substancialment un habitatge. Es tracta del tema principal que ha abordat el Diari d’aquest dijous, i volem conèixer el vostre cas, com us ha afectat això. Com per exemple en aquesta veïna, que explica que “he hagut d’estar més temps de lloguer”.

Per fer sentir la vostra veu, us proposem que ens expliqueu la vostra experiència a través de les xarxes socials, on ens podeu mencionar o enviar un missatge privat a través de Twitter, Facebook, Instagram o bé enviant un correu electrònic a [email protected], tot indicant, si així ho desitgeu, que no voleu que publiquem el vostre nom i cognom si fem un recull d’aportacions.

El possible remei, el 2020

Des de l’Ajuntament, el regidor d’Urbanisme, Juli Fernàndez, explica que la solució arribarà amb l’administració electrònica, que preveu que entri en funcionament a finals d’any o principis del que ve. La tramitació de llicències serà el primer aspecte que es podrà tractar digitalment amb el consistori.

Tanmateix, el govern local treballa amb els col·legis professionals per a habilitar-los de manera que també puguin atorgar les llicències, i s’ha contractat un tècnic mitjà en arquitectura i se’n contractarà un altre de rang superior.

Comentaris
To Top