Ciutat

TransExca, Protecció Civil i Francisco Lesmes, els premiats a la nit de Sant Sebastián

El president de l'entitat, Joaquin Lesmes, conversant amb l'alcalde de San Sebastián de los Ballesteros, Paco Ansio, durant el sopar / ÓSCAR ESPINOSA

Més de tres-centes persones van acudir ahir al ja tradicional sopar d’entrega de premis de San Sebastián de los Ballesteros a l’hotel Urpí. L’empresa TransExca Catalunya, els voluntaris de Protecció Civil de Sabadell i el soci Francisco Lesmes van estar guardonats amb el Cordoban 2019, un reconeixement fet amb pell de cabra fet de forma artesana.

Entre els presents, destacaven l’alcalde Maties Serracant i Juli Fernàndez, els tinents d’alcalde, i regidors del PP, PSC, ERC, La Crida, Guanyem i Cs. També hi havia els diputats al Parlament Pol Gibert (PSC), Laura Vílchez (Cs), Carlos Carrizosa (Cs) i Joan Garcia (Cs). Durant la nit ballestera va estar present també l’alcalde de San Sebastián de los Ballesteros (Còrdova), Paco Ansio, diverses entitats socials i culturals de la ciutat i el gerent de l’empresa SMATSA, Eugenio Díaz.

Durant l’acte es va homenatjar als socis i persones que acompanyen l’agrupació andalusa San Sebastián de los Ballesteros. “És un acte que reconeix els llaços d’amistat i de respecte que ens uneixen i fomenten la convivència”, deia Joaquin Lesmes, president de l’entitat. “Tenim dos pobles: un de naixement i un d’acollida”, continuava, “i no volem que ens facin escollir, perquè no podem”.

Discursos

Ansio va agrair a l’entitat “l’esforç per transportar la cultura i els costums cordovesos a Catalunya i engrandir la terra”. També va fer una apel·lació al diàleg, que va considerar “imprescindible” en aquests moments. “No volem continuar veient el desassossec que s’està vivint a Catalunya, volem que es respectin totes les procedències”, demanava. “El secret és la seducció mútua”.

L’alcalde de Sabadell assegurava que “Sabadell és diversitat, un factor que es viu com un fet patrimonial”. Serracant apostava per “reivindicar” els orígens de la ciutat. Assegurava que Sabadell és una ciutat “orgullosa” i que “és part de San Sebastián de los Ballesteros”.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top