Ciutat

El programa ‘Fem Vacances’ atendrà a 156 families assumint el sobrecost dels casals d’estiu

L’aportació mitjana per familia serà de 640 euros

Representants de diferents entitats amb el regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez / D.S.

L’Ajuntament cobrirà aquest any la totalitat del sobrecost dels casals d’estiu del programa ‘Fem vacances’, un projecte d’activitats de lleure per a persones amb discapacitat.Es tracta de la quarta edició del programa, que es basa en la cobertura econòmica d’una part de les activitats de lleure que organitzen set entitats de la ciutat. Enguany, es preveu atendre a 156 famílies amb una aportació mitjana de 640 euros.

“És injust que les famílies amb persones discapacitades hagin d’assumir un sobrecost per aquest tipus d’activitat”, ha dit Gabriel Fernández, regidor d’Acció Social. És per aquest motiu que s’ha passat d’una cobertura del 50% del sobrecost als casals d’estiu a un 100%. “Així, es possibilita el dret al lleure i permet a les famílies tenir aquests dies per respirar”, afegeix.

Capitalitat

Segons l’Ajuntament, es tracta d’un programa propi de la ciutat que no s’ha portat a terme a cap altre municipi. Segons dades del 2018, als casals d’estiu van assistir 88 persones de la ciutat i 37 d’altres municipis. En el cas de viatges i colònies, van gaudir del programa 56 sabadellencs i 124 persones de fora de la ciutat. “Ser capital d’una comarca és oferir serveis que no es troben als municipis del voltant”, ha destacat Fernàndez.

Entitats com Andy Down, Luika, o Viu-la han agraït aquest suport, i totes les organitzacions del programa coincideixen en què “projectes d’aquest tipus fomenten l’inclusió i potencien la sensibilitat”.

Comentaris
To Top