Diners

Els agents comercials de Sabadell reclamen més diàleg a l’Ajuntament

Eduard Gutés, al seu despatx a la seu del col·legi / VICTÒRIA ROVIRA

El Col·legi Oficial d’Agents Comercials (COAC) de Sabadell i demarcació reclama més diàleg a l’Ajuntament. El president de l’entitat, Eduard Gutés, que va ser reelegit el passat 11 de gener, s’ha proposat per al proper mandat aconseguir que se’l tingui més en compte a l’hora de prendre decisions rellevants de ciutat.

“No ens demanen l’opinió, amb la crisi hem perdut pistonada i no se’ns té en compte”, ha denunciat Gutés. Per aquest motiu, el col·legi vol recuperar el prestigi perdut en els últims temps per tornar a esdevenir una veu autoritzada a Sabadell. En tot cas, el president del COAC defensa que per governar es necessita sumar amb tothom i considera que al quadripartit li “ha calgut més experiència i més diàleg amb les institucions”. D’aquesta manera, confia que el proper govern que surti de les urnes el proper maig “es comprometi amb la ciutat, el comerç i les empreses”. Sobre l’estat actual de Sabadell, Gutés afirma que “la ciutat està molt deixada”.

Comissions estancades

El sector dels agents comercials travessa un moment difícil condicionat per la crisi, que va provocar l’estancament de les comissions. A més, han de fer front a l’encariment de les despeses com la benzina, els aparcaments dels carrers, les zones blaves i els tallers de vehicles. Per això, el COAC reivindica descomptes a les autopistes i a les àrees d’aparcament o preferència a les zones de càrrega i descàrrega. Des del seu càrrec com a nou president del Consell d’Agents Comercials de Catalunya –al qual va accedir per unanimitat el 15 de gener–, Gutés també s’ha marcat el repte d’esdevenir interlocutors davant les administracions perquè “cada cop ens tinguin més presents”. A més, vol fer més visible el consell amb la celebració d’un acte de reconeixement els agents comercials que hagin fet més mèrits.

Buscant el relleu

Gutés ha començat el seu tercer mandat, en què un dels objectius serà la recerca d’un relleu. La idea és que la junta i la presidència siguin noves. El president de l’entitat defensa que hi ha dues coses imprescindibles per ser agent comercial: aptitud i actitud. “Si alguna de les dues falla, no ets un bon agent comercial”, assegura.

Arran de la crisi, la professió va entrar en un procés de desprestigi i d’intrusisme. En tot cas, els agents comercials es regeixen per un codi deontològic i de bones pràctiques. Sense aquest títol no s’hauria de contractar cap persona per vendre. “Algú es deixaria operar per un metge que no tingués títol?”, es pregunta. Un dels problemes és la manca d’uns estudis universitaris específics. Tot i això, escoles de negocis com Eada o Esade han creat formació concreta d’agents comercials. Gutés, però, assenyala que “la formació s’ha d’unir a l’experiència”.

Comentaris
To Top