Ciutat

“No tenien on viure i la policia els deixava quedar-se a la nau”

Sap bé què passava a la nau on es va produir la violació múltiple i ha decidit explicar-ho. Diari de Sabadell ha entrevistat una persona de l’entorn més pròxim a M.A., un dels dos que es troba en presó provisional sense fiança des del dijous passat per la seva suposada implicació en l’agressió sexual múltiple.

Coneix les interioritats de l’antiga sucursal, on hi havia dormit sovint, assegura que la policia tenia coneixement de la seva situació i apunta a un altre individu com l’autor dels fets del passat 3 de febrer. Per desig exprés i per la seguretat de la persona entrevistada, s’ha omès la seva identitat.

Has anat algun cop a la nau?

He anat molts cops allà i mai no m’han fet res: allà no hi entraven nois que no coneguéssim, fins al punt que ells van arribar a posar un baldó per evitar-ho.

Eres allà la nit de l’agressió sexual?

No, era fora de Sabadell. De fet jo, em vaig assabentar més tard de la seva detenció.

Parlem del grup de la nau… eren moltes persones?

Un grup petit, d’entre cinc i set persones, que acostumaven a estar per la nau. En el cas d’M.A., ell estava empadronat allà perquè un dia va venir la policia i els va dir que ho fessin perquè no tenien casa. I allà es van quedar.

Feia molt de temps que vivia allà?

Des de l’agost, uns sis mesos, i no entenc per què els veïns es queixen… deien que allà es robava als cotxes i que es traficava amb drogues i no és així. Ells no en tenien ni per menjar, havien d’agafar ferralla.

Com era això?

No tenen papers i no tenen feina. M.A. recollia ferralla però no venia droga: no en tenien per comprar un quilo de cocaïna. Ni tan sols en tenia per comprar-se la seva. El que sí que et puc dir és que eren molt cridaners, tenien discussions i bevien. La policia havia vingut i els preguntava què feien. Mai no van trobar res: eren allà per dormir, la policia sabia que estaven tranquils allà i així no eren a una altra banda sense saber què feien.

La policia ho preferia?

Sí, perquè ells, com que no tenien on viure, doncs deixaven que es quedessin allà.

Va ser M.A. l’autor dels fets?

No. No ha estat cap dels detinguts. És un noi que està lliure, va pel carrer, gaudint de la vida. Em puc creure que M.A. hagi volgut robar a la noia [la víctima], perquè a vegades fa coses que no hauria. Que l’hagi tocat, no.

Això és greu i contradiu tots els indicis fins ara. Com en tens tanta seguretat?

Un dels nois que han quedat en llibertat m’ho va explicar a la mateixa sortida dels jutjats. Qui m’ho va dir estava a la fàbrica [l’antiga sucursal on va tenir lloc la violació] la nit dels fets i crec que per això es va generar una discussió.

En el supòsit que fos així… com és que no ho diuen als Mossos?

Els marroquins funcionen així… fer una cosa, tu ho passes… és molt perillós. Pot ser que els facin alguna cosa a ells o a les seves famílies… fins que no surtin les proves d’ADN no diran res. L’única cosa que sé, perquè no m’han volgut dir la seva identitat, és que el noi té problemes.

Tornant a la nit dels fets i la implicació d’M.A., què va fer ell aquella nit?

Sé que va beure, però el que sé del cert és que no el deixen entrar a les discoteques: porta molts tatuatges i això li comporta molts problemes. Quan el veus dius: ‘Aquest noi està boig!’.

On no el deixen entrar, a la República o al Sabadebidoo?

Al Sabadebidoo, perquè allà hi va anar un cop amb mi i no el van deixar passar.

A part de problemes de papers, tenia altres conflictes amb la justícia?

Un robatori que va acabar amb una multa.

Si es prova definitivament la seva implicació en l’agressió, com respondràs?

Jo he passat pel mateix: quan tenia vuit anys vaig ser agredida sexualment pel meu tiet… si és així, portaré jo mateixa M.A. a la víctima i que li pegui o el mati. Però si es prova que no està implicat, li hauran fotut la vida. Presentaré una denúncia per acusacions falses.

Què en saps d’R.O., el segon individu tancat a presó?

Va passar tota la nit amb la parella. M’han dit que va anar a beure allà a la nau però que després van marxar.

I com ho sap?

La xicota té fotos amb ell de la mateixa nit.

Més informació:

Una sucursal bancària abandonada, l’escenari de la violació de diumenge

Una empremta i una identificació de la víctima: noves proves sobre un dels suposats autors de l’agressió sexual

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top