Vallès

La Generalitat haurà de pagar 1,2 milions d’euros a Santa Perpètua per les subvencions de les escoles bressol

Ajuntament de Santa Perpètua / Cedida

El Tribunal Suprem obliga a la Generalitat ha abonar 1,2 milions d’euros a l’ajuntament de Santa Perpètua en concepte del pagament de les subvencions de les escoles bressol corresponents als cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015. Així mateix, el consistori perpetuenc ha iniciat un altre periple amb una trentena d’ajuntaments per reclamar el pagament dels cursos 2015-2016, 2016-2017 i 2017-2018.

Santa Perpètua era un de la trentena municipis que van presentar la denúncia  per reclamar aquests diners a la Generalitat, l’any 2015. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va fallar a favor d’aquests, fet que obligava a la Generalitat ha abonar la xifra. Segons el TSJC, la Generalitat té la competència en l’educació a la franja dels 0 als 3 anys i, per tant, també la responsabilitat financera.

El govern va presentar un Recurs de Cassació davant el Tribunal Suprem, però aquest no l’ha acceptat, ratificant així la sentència del TSJC. “Estem davant d’una bona noticia perquè l’Ajuntament ha guanyat la batalla en defensa de les escoles bressol”, assegurava Antonio Egea, regidor d’educació de Santa Perpètua. Des del consistori esperen que la Generalitat compleixi amb la sentència.

“Continuarem defensant que la Generalitat compleixi amb les seves competències perquè aquest servei tan important i tan bàsic estigui cobert per l’administració competent, i també lluitarem perquè els imports subvencionats s’adeqüin a les despeses d’aquests infants amb l’objectiu de continuar oferint uns serveis d’educació de qualitat”, deia l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel García.

Comentaris
To Top