Ciutat

Poc seguiment de la vaga de bitllets d’aquest dilluns a Renfe

Un tren de rodalies a Sabadell Sud / ÓSCAR ESPINOSA

La vaga de bitllets que han convocat per les xarxes socials alguns usuaris de Renfe de la línies R4 i R3 ha tingut poc seguiment aquest dilluns al matí a diferents estacions. Molts usuaris desconeixien la iniciativa i han pagat i validat el bitllet. D’altres, en canvi, disposaven d’un abonament mensual i, tot i estar-hi d’acord, no els ha comptabilitzat.

L’ACN ha recollit l’opinió de diferents usuaris que han agafat el tren a Manresa, i la majoria s’han mostrat a favor de les reivindicacions per a un millor servei i l’exigència de noves inversions per posar la infraestructura al dia. En aquest sentit, en Josep creu que aquells qui han impulsat la iniciativa “tenen tota la raó”, perquè l’estat d’aquesta via és “lamentable”. A més, ha recordat que el trajecte de Manresa a Barcelona fa 70 anys que triga el mateix. Per ell, els darrers episodis d’accidents tant a Vacarisses com a Castellgalí demostren que la via necessita inversions “de manera urgent”. ”Això clama el cel”, ha reblat. Segons en Josep, “és bo que la gent és mobilitzi perquè algú es bellugui”.

L’Anna treballa a Terrassa i també s’ha solidaritzat amb la iniciativa. Ella ha explicat que sovint opta pel vehicle privat perquè li costa molt aparcar i l’ha d’acabar deixant al pàrquing. Aquest dilluns volia agafar el tren i deixar el cotxe a casa i quan s’ha assabentat que hi havia vaga de bitllets ha decidit canviar els plans i no utilitzar el servei. “S’han d’arreglar les condicions de la via. No pot ser que en tres mesos hi hagi hagut dos morts”, ha criticat.

De la seva banda, la Marta Ter ha destacat que “és evident que cal fer alguna cosa”, però la vaga de bitllets li sembla “feble”. Aquesta usuària ha explicat que son “pocs” els que compren el bitllet senzill: “Molts compren la targeta mensual i llavors això ja no serveix de res”. “Piquin o no piquin és el mateix. Som molt pocs per fer força, s’hauria de buscar una altra manera”. En quest mateix sentit s’ha expressat la Maria. “Jo tinc un bitllet mensual, tan li fa que piqui com que no validi perquè ja està pagat”. “És absurd no pagar un dia pels que paguem mensualment”, ha destacat.

Vaga de bitllets a les línies R3 i R4 de Renfe

Comentaris
To Top