Ciutat

Deu promeses sabadellenques reben la beca-salari Ítaca

La beca cobreix el cost de tots els crèdits universitaris i es complementa amb un salari de 500 euros / Óscar Espinosa

Dels vint joves que enguany han accedit a la beca-salari Ítaca proporcionada pel Banc Santander, deu alumnes son estudiants de diferents instituts de Sabadell. Es tracta d’una beca que l’entitat bancària ofereix a vint alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i que cobreix el cost de cada crèdit durant els quatre anys de carrera. A més, es complementa amb un salari de 500 euros per cada alumne.

Els sabadellencs becats són l’Ana Alarcon, Lorena Gómez, Laia Aguilar i Emma Galisteo  de l’escola Joan Oliver; María Alouat i Alberto Ordóñez del Agustí Serra i Fontanet; Víctor Luque de l’institut Ferran Casablancas;  Francisco Molina, de Les Termes, Francisco Illan, de l’IES Vallès i Claudia Díez, de l’Escola Industrial.

Aquestes escoles han participat en el Campus Ítaca, condició indispensable per poder accedir a la beca. Es tracta d’un projecte que té lloc a la major part de municipis del Vallès Occidental.

És temps d’estudiar

“La beca és una gran ajuda, és una oportunitat per estudiants amb pocs recursos econòmics i ha alliberat als meus pares de fer front a una inversió forta de diners”, ha explicat Maria Alouat, una de les beneficiàries i estudiant de criminologia. Com ella, la resta d’estudiants han coincidit en que “és una gran oportunitat“.

“Amb la beca no m’he de preocupar de treballar, m’hi puc dedicar completament als estudis”, considera Luque, estudiant de microbiologia. Una altra alumna, Ana Alarcón, estudiant de Traducció i Interpretació, explica que reservarà els diners del salari per estudiar un any a una universitat del Japó i una altra d’Anglaterra. “La beca m’ajudarà a aprendre viatjant pel món”, diu.

Els estudiants que han tingut accés a la beca han assolit un alt rendiment acadèmic al batxillerat i tenen entorns amb dificultats socio-econòmiques.

Comentaris
To Top