Vallès

Montcada sancionarà a Adif si no baixa el so de l’alerta acústica del pas de Mas Rampinyo

Imatge del pas a nivell per a vianants de Mas Rampinyo / Google

Des de fa temps, els veïns de Mas Rampinyo (Montcada i Reixac) han de suportar el soroll que genera l’alerta acústica del pas a nivell per a vianants de la línia R3. L’alerta es posa en funcionament quan passa el tren i baixa la barrera, i no para fins que es torna a obrir el pas. Per tal de solucionar el problema, l’ajuntament de Montcada ha anunciat que sancionarà econòmicament a Adif si no s’adequa el volum de la senyal.

Segons expliquen des del consistori, Adif va assegurar l’any passat que havia solucionat el problema i que havia baixat mig decibel el soroll. L’Ajuntament va encarregar a la Policia Local que medís el so generat per l’alerta acústica després d’aquesta intervenció. La prova va determinar que tot i haver abaixat el so, aquest arribava als 60,5 decibels, molt per sobre dels 45 permesos a la normativa contra la contaminació acústica vigent al municipi.

“Aquesta queixa veïnal s’ha traslladat en moltes ocasions a Adif, però sempre ens argumenten que no es pot baixar més”, explica l’alcaldessa, Laura Campos. El consistori ha anunciat què si Adif no compleix amb el requisit de baixar el so, ho notificarà al Departament de Medi Ambient i Control d’Activitats de la Generalitat i l’Ajuntament sancionarà a Adif.

Aquest tema serà traslladat a la directora de Rodalies, Mayte Castillo, en la reunió que se celebrarà el proper dijous, per tractar temes de seguretat i accessibilitat a les estacions del municipi.

Comentaris
To Top