Ciutat

Maties Serracant, a Damià Calvet: “el govern local és absolutament contrari al Quart Cinturó”

Serracant, en roda de premsa / D.S.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha respost aquest dimecres les paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que en una entrevista amb el D.S. aposta per acabar el Quart Cinturó “sense trinxar el territori” i divendres passat va reiterar al Gremi de Fabricants la voluntat d’acabar aquesta infraestructura. L’alcalde manté que el govern local és “absolutament contrari” a aquesta obra i ho recordarà al govern català. Serracant ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa prèvia al ple ordinari d’aquest mes de febrer.

Maties Serracant ha assegurat que en les negociacions amb la Generalitat sobre quines infraestructures calen per la comarca fins ara “no hi havia Quart Cinturó”; sí que es parlava de Ronda Vallès o Ronda Nord, però “no havíem sentit ningú en el marc de la Generalitat defensar el Quart Cinturó”.

Traslladar el posicionament al Govern

Vist el missatge expressat pel conseller Calvet en les darreres setmanes, Serracant creu que “òbviament haurem de traslladar a la conselleria el posicionament de la ciutat”, ja que l’alcalde creu que Damià Calvet “no ha assistit als debats que hi ha hagut en l’àmbit de la comarca”. L’alcalde assegura que des que Calvet va entrar a la conselleria el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) està aturat, i és on es debaten les infraestructures per la comarca.

Prioritats: Ronda Nord, transport públic i “puntualment” la mobilitat viària

El cap del govern sabadellenc ha recordat que la prioritat de l’Ajuntament és millorar el transport públic i hi ha “prioritats puntuals” en l’àmbit de la millora viària. Serracant ha assenyalat que vies com la carretera de Castellar (B-124) o la de Santa Perpètua (B-140) “realment són les que necessiten inversions importants”.

Serracant defensa construir la Ronda Nord per connectar la C-58 amb la carretera de Castellar, cosa que alhora permetria transformar tant la Gran Via com l’eix formar per la ronda de Ponent i la rambla d’Ibèria. “Treballarem perquè sigui materialitzada en el menor temps i impacte possible”, ha dit l’alcalde, tot i que no es posiciona sobre quin traçat hauria de seguir, perquè creu que primer cal decidir les característiques de la futura via. A hores d’ara hi ha dues opcions sobre la taula: creuar, per sota, el bosc de Can Deu, o seguir per l’avinguda de les Palmeres i arribar pràcticament a Togores abans d’enllaçar amb la B-124.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top