Ciutat

El videoclub La Ruina Films es fa famós per la declaració de Rufián al judici de l’1-O

Gabriel Rufián atenent els mitjans de comunicació davant del Suprem aquest 27 de febrer / ACN

“Soc associat de l’ANC, de la biblioteca del barri i del videoclub”. Així va respondre el sabadellenc Gabriel Rufián -portaveu adjunt d’ERC al Congrés dels Diputats- a una de les preguntes que l’advocada de l’Estat li va formular al judici per l’1-O: “és vostè soci de l’ANC?”. Rufián estava citat a declarar com a testimoni, i va mostrar a la sala del tribunal la mateixa actitud que exhibeix a diari a la càmara baixa espanyola.

El comentari jocós, però, va portar cua per xarxes socials. Diversos usuaris van fer broma del fet que Rufián assegurés ser soci d’un videoclub, amb comentaris com “escolta, @gabrielrufian , quin videoclub segueix en peu?” o “l’últim cop a algú va dir el mot videoclub deuria ser l’any 1989″. Rufián ha decidit posar fi a la controvèrsia amb una foto en què apareixen els carnets de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona i una picada d’ullet als sabadellencs: el carnet del videoclub La Ruina Films, un dels pocs que encara sobreviuen en temps de Netflix i HBO:

A la seva declaració com a testimoni, Rufián va qualificar de “fake news” que la comitiva judicial que feia l’escorcoll el 20 de setembre del 2017 al Departament d’Economia hagués de sortir per un edifici adjacent. “És una fake news com que el castellà està perseguit a Catalunya”, va assegurar en una resposta a l’acusació popular exercida per Vox. De fet, Rufián va qualificar de “vergonya” que Vox estigui present com a part al judici i els ha titllat de “partit xenòfob i racista”, fet que ha provocat que el president del tribunal, Manuel Marchena, li hagi cridat l’atenció.

Comentaris
To Top