Ciutat

200 racions de Catxaruta per carnestoltes

D'esquerra a dreta, Joan Mitjans, Jordi Gallego i Joan Carles Cusidó preparen la catxaruta / X.O

Prop de 200 persones han gaudit aquesta nit de la Catxaruta, l’escudella més vallesana. Es tracta d’una sopa contundent d’hivern, que es fa amb diferents carns com la vedella, el pollastre, o el porc, i verdures de tot tipus, acompanyat de cigrons, arròs, fideus i mongetes. Des de fa 20 anys és tradició fer-la per carnestoltes i, enguany, Joan Carles Cusidó, membre de Disbauxa; Joan Mitjans i Jordi Gallego del Ciervo, l’han preparat amb molta cura al Racó del Campanar.

 Aquest matí, un grup del teatre del Ciervo ha anat al Mercat Central disfressat de família burgesa de l’època modernista, per recollir els ingredients que van a càrrec de les parades del mercat. Cap a les 15.00 h, els tres cuiners, han començat a elaborar-la al Racó del Campanar. Mentre un preparava les verdures, un altre feia les pilotes. Un treball d’enginyeria culinària, per fer dues olles que havien d’alimentar 200 persones.

 “És una tradició que està agafant un auge molt fort, fem 200 racions i surten totes”, assegurava Cusidó. El membre del col·lectiu Disbauxa fa anys que s’encarrega de preparar-la, i explicava que és un plat “molt contundent” i amb una peculiaritat: “És molt bona i entra molt bé”, deia entre riures Cusidó.

 Des de l’any passat, els comensals també tenen l’opció de poder portar el ‘tupper’ de casa i emportar-se un plat. Cusidó destacava que això havia estat un èxit i que enguany tornarien a fer-ho. A les 20.00 h, les cues al Racó del Campanar ja eren llargues per poder tastar aquesta escudella tan vallesana, i alguns se la menjaven mirant el Barça-Madrid a la plaça del Doctor Robert.

Comentaris
To Top