ESPORTS

El Girona ve a la Creu Alta amb tot el ferro i el Barça, amb els mínims

L'escenari de la final, la Nova Creu Alta / CEDIDA

Amb 16 professionals del primer equip. El Girona d’Eusebio Sacristán vindrà aquest dimecres (18.45h) a la Creu Alta amb quasi tot el ferro per afrontar la final de la Supercopa de Catalunya davant el FC Barcelona. Només han quedat descartats els lesionats Juanpe, Planas, Aday i Mojica a més del porter Bono, que va ser baixa la passada jornada per una grip, i Ramalho, amb molèsties. La convocatòria està integrada per: Gorka Iraizoz, Bernardo, Alcalá, Granell, Stuani, Pere Pons, Portu, Borja García, Douglas, Raúl Carnero, Roberts, Lozano, Muniesa, Doumbia, Aleix García, Pedro Porro i els jugadors del filial Peralada, Suárez, Valery, Paik i Èric Montes que ja han debutat també en el primer equip gironí aquesta temporada, sigui en Lliga o Copa del Rei. Eusebio, després del triomf a Vallecas davant el Rayo Vallecano, no ha volgut deixar a casa cap jugador important i fins i la prova és la convocatòria de Cristhian Stuani. L’uruguaià és el tercer màxim golejador de la Liga Santander amb 15 gols només superat pels blaugrana Messi (25) i Luis Suárez (16).

El Barça, sota mínims

En canvi, el FC Barcelona no té la mateixa sensibilitat per la màxima competició catalana. De fet, ha apostat pels mínims que exigeix el reglament: 7 futbolistes de la primera plantilla professional: Cillessen, Murillo, Todibo, Umtiti, Aleñà, Malcom i Boateng. La convocatòria es completa amb 12 futbolistes del filial blaugrana de Segona B. Un dels pocs atractius és el debut del francès Jean Clair Todibo, que podria fer tàndem a l’eix de la defensa amb el seu compatriota Umtiti o el colombià Jaison Murillo, que va arribar en el mercat d’hivern. Ernesto Valverde no ha volgut arriscar amb cap jugador dels considerats titulars i, per tant, la Creu Alta es quedarà sense veure als Ter Stegen, Piqué, Rakitic, Messi, Suárez, Dembélé o Coutinho.

Serà la primera Supercopa de Catalunya que es jugui a la Creu Alta en el debut del Girona en aquest nou format. L’estadi creualtenc havia acollit dues finals de la Copa Catalunya en les temporades 2002/03, amb triomf del Terrassa sobre el Gavà (3-0), i 2009/10 amb un sistema de 3×1 que es va emportar l’Espanyol davant el FC Barcelona i L’Hospitalet. El president de la Federació Catalana, el sabadellenc Joan Soteras, es va mostrar molt optimista sobre l’entrada i confia que la Creu Alta s’ompli. El partit serà dirigit pel col·legiat sabadellenc David Medié Jiménez, amb el seu assistent Juan Carlos Barranco Trejo.

La IV Supercopa de Catalunya arriba a la Creu Alta

Comentaris
To Top