Ciutat

L’Oficina de Drets Civils i Polítics alerta de l’augment d’atacs per grups d’ultradreta

El director de l’ODCP, Adam Majó, explicant el funcionament de l'organisme / D.S.

Defensar els drets civils i polítics i garantir les llibertats. Amb aquesta filosofia neix l’Oficina de Drets Civils i Polítics (ODCP), un organisme del departament de Vicepresidència que es va posar en funcionament l’1 d’octubre de 2018 i que ja ha atès una cinquantena de queixes i peticions.

Les reclamacions, segons ha explicat avui el director de l’ODCP, Adam Majó, se sintetitzen en quatre tipologies: incidents impunes comesos per grups d’ultradreta (36,7% dels casos); reclamacions sobre drets de participació política (30,1%); vulneracions contra el dret a l’honor (6,6%); i protestes per les actuacions dels cossos i forces de seguretat (6,6%). “Els atacs d’ultradreta estan creixent i estan, en moltes ocasions, amparades”, criticava Adam Majó.

La funció

“El govern entén que hi ha drets socials i polítics que estan sent amenaçats i creu que es bo que hi hagi una oficina que vetlli per la reflexió debat i defensa drets”, explica el director. Aquest organisme assumeix les tasques de “denúncia, acompanyament i assessorament legal”, indicava Majó. L’ODCP estableix que “s’ha produit un retrocès en la llibertat d’expressió i la llei mordaça és una de les amenaçes que ha limitat el dret a protesta”.

Comentaris
To Top