Ciutat

Unes 5.000 persones es manifesten aquest 8 de març al matí

Aquest 8 de març té l’epicentre en dues manifestacions: una al matí i una a la tarda

CAPÇALERA DE LA MANIFESTACIÓ FEMINISTA / D.S.

Una marea lila ha inundat Sabadell. Milers de dones s’han aplegat avui als jutjats per commemorar el Dia Internacional de la Dona i reivindicar drets i llibertats. “Cobrem menys per la mateixa feina, cosifiquen el nostre cos, ens estan violant”, explica la Raquel, una de les manifestants. “Avui demostrem que si les dones no hi son, s’atura tot, se’ns ha d’escoltar”, explica l’Alexandra. “És per això que estem aquí”, diuen.

La manifestació del matí ha congregat unes 5.000 persones segons la Policia Municipal. La marxa ha sortit des de davant dels jutjats, a l’Eix Macià, i ha baixat fins la plaça de Sant Roc.

El matí, però, ha començat amb una concentració a les 7:15h a la plaça de la Sardana, on hi ha Fira Sabadell. Posteriorment, de 7:50h a 8:10h, les manifestants han tallat els dos sentits de la marxa de la Gran Via, fet que ha produit tensions, sense més transcendència.

“Guarres, a treballar” o “jo sóc més dona que tu” eren alguns dels retrets que algunes vianants i conductores han fet sobre les manifestants. També alguns conductors demanaven el pas fent sonar el clàxon de forma insistent. Passats 20 minuts, les manifestants han reobert la circulació.

Les manifestants s’han dividit i han fet piquets informatius, entre crítiques d’algunes compradores, pels diferents comerços del Centre i la Creu Alta fins a les 11h, on s’han aplegat davant els jutjats de Sabadell.

Con ropa, sin ropa, mi cuerpo no se toca” era un dels càntics més habituals. Les dones han corejat consignes feministes durant tot el trajecte, que ha passat per Ronda Zamenhof, Via Massagué fins arribar al passeig Manresa i la plaça de Sant Roc.

Allà, s’han aplegat més de cinc milers de persones que han reivindicat el seu dret a ser lliures, iguals i respectades. “Condemnem tots els casos de violència masclista, el capitalisme que ens ofega i la xenofòbia i misogínia de l’extrema dreta”, deia el manifest.

I a la tarda, què?

Aquesta tarda hi ha dos trobades més. A les 18:30h, manifestació organitzada per l’Ajuntament des de la plaça de l’Alcalde Marcet, i a les 19h, acte central a la plaça del Doctor Robert.

GUIA: Què es fa aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a Sabadell?

Comentaris
To Top